U subotu, 12. studenoga diljem Zagorja organizirana su humanitarna druženja za pomoć u liječenju Hrvoja Draškovića iz Huma na Sutli.

Hrvoje ima tumor na mozgu, a operacija u Njemačkoj mogla bi mu spasiti život. No, kako je riječ o eksperimentalnom zahvatu za koji je potrebno oko 90.000 eura, što HZZO ne pokriva, obitelj i sugrađani novac pokušavaju skupiti kroz humanitarne akcije.

Omogućimo mu odlazak u Njemačku

Ovaj otac dvije malene djevojčice s tumorom mozga bori se već četiri godine. Dosad je bio podvrgnut višestrukim zračenjima, kemoterapijama i invazivnim operacijama uklanjanja tumora te se u jednom trenutku čak činilo da je pobijedio zloćudnu bolest.

Ona se, nažalost, vratila te je jedva vidljivi tumor u nekoliko mjeseci narastao do veličine od sedam centimetara. Dosadašnje dugotrajno liječenje je Hrvojevu obitelj financijski posve iscrpilo. Zato njegovi prijatelji organiziraju veliku humanitarnu akciju koja će mu omogućiti odlazak na zahvat u Njemačku. To je sigurniji oblik operacije koji nije invazivan, radi se laserska intersticijska toplinska terapija. Dostupni podaci o ovom zahvatu su obećavajući.

Photo: Privatni album

Ako možete i želite pomoći Hrvoju i njegovoj obitelji, dođite na jedno od organiziranih druženja u subotu, 12 studenoga: Hum na Sutli, Pivnica Cantina, od 16 sati (donesite svoje društvene igre ili samo dođite i pridružite se drugima), Krapina, Caffe bar Saloon, od 16 sati, (igrat će se biljar, pikado, šah, bela, čovječe, ne ljuti se), Zabok, Krčma Polanović w. Huncutarije od 16 sati, Pregrada, Caffe bar Arka ,od 18 sati (turnir u beli), Bedekovčina, restoran na Bedekovčanskim jezerima, od 14.30 do 17.30 (moći ćete zaigrati čitav niz društvenih igara od UNO-a do Triviala Pursuita, Jenge, Memoryja, You name it, we got it!, a pripremljen je i kutak za najmlađe).

Sav prikupljeni novac na humanitarnim druženjima i onaj uplaćen na žiro račun bit će utrošen isključivo na izrazito skup zahvat, na prateću pripremu za zahvat (imuno terapija, lijekovi za premediaciju, MR i CT) te za boravak u Kliničko bolničkom centru u Njemačkoj

Donacije se mogu uplatiti na kunski račun Hrvojeve supruge Marije Drašković

IBAN: HR2823600003119196177
Poziv na broj: 15576863073
Opis plaćanja: Donacija za liječenje Hrvoje Drašković

Donacije iz inozemstva mogu se uplatiti na devizni žiro račun u Zagrebačkoj banci:

Vlasnik računa/Name of account holder: Marija Drašković
Broj računa/IBAN: HR0623600003119196185
SWIFT/BIC: ZABAHR2X
Poziv na broj/Payment reference number: 15576863073
Opis plaćanja/Payment basis: Donacija za liječenje Hrvoje Drašković / Donation for medical treatmens Hrvoje Drašković