Mreža udruga Zagor već tradicionalno organizira izložbu fotografija volonterskih aktivnosti.

Izložbu organizirsju povodom Međunarodnog dana volontera, koji se svake godine obilježava 5. prosinca. Izložba će biti virtualna, na mrežnim stranicama Mreže udruga Zagor, u obliku kataloga fotografija lokalnih volonterskih aktivnosti i akcija.

Volontiranje je korisna aktivnost

Zato pozivaju organizatore volontiranja da pošalju fotografije koje prikazuju konkretne lokalne volonterske aktivnosti i akcije koje su se odvijale na području Krapinsko-zagorske županije ove godine.

– Cilj poziva je promocija volonterstva na lokalnoj razini te njegovo vrednovanje kao društveno korisne aktivnosti, kako za pojedinca tako i za cijelu zajednicu – poručuju iz Zagora.

Organizatori volontiranja mogu poslati najviše tri fotografije koje trebaju biti u digitalnom obliku u visokoj rezoluciji. Uz svaku fotografiju treba poslati kratki opis aktivnosti, ime i prezime autora fotografije i ime organizacije koja je provela akciju. Fotografije se šalju putem elektroničke pošte na volontirajmo@zagor.info do 17. studenoga. Sve detalje možete pročitati OVDJE.

Izložba se organizira u okviru dvogodišnjeg programa ‘Volonterski centar VolontirAJMO’. Nositeljica je Mreža udruga Zagor, a partnerske organizacije su Grad Zabok, općine Konjščina, Tuhelj, Kumrovec i Zagorska Sela, osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Josipa Broza Kumrovec, Lijepa naša Tuhelj, Srednja škola Konjščina, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Centar za socijalnu skrb Zabok, Lokalna akcijska grupa Zagorje Sutla i Krapinsko-zagorska županija. Program sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.