Na autobusnom stajalištu ispred Osnovne škole Veliko Trgovišće u ponedjeljak je vozač Mercedesa dvaput ‘ulovljen’ u nepropisnom parkiranju.

Prvi puta je snimljen prijepodne, drugi puta kasno popodne. Mercedes KR registarskih oznaka parkirao je na mjestu gdje je to izričito zabranjeno, na autobusnom stajalištu, tik ispred škole. Zbog takvog parkiranja uzrokuje teškoće školskom autobusu koji dovozi i odvozi djecu i ugrožava njihovu sigurnost.

Nije primjetio da smeta

Fotografiju nam je poslao čitatelj koji kaže da je ovaj Mercedes često ovdje parkiran. Kako je njegov vozač poznat u Trgovišću, nije bilo teško doznati da ga vozi Krunoslav Pavlinić, vlasnik tvrtke MDK Građevinar.

– Ma da? Nisam primjetil da sam smetal autobusu. Ako me neko slikal, onda jesam – odgovorio nam je Pavlinić i potvrdio da on vozi Mercedes KR … PK (cjelovita registarska oznaka poznata redakciji).

Dvaput uhvaćen: u prijepodnevnim satima (lijevo) i kasno popodne (Photo: Čitatelj Ni Zagorje malo)

Učitelje i roditelje djece iz škole s kojima smo razgovarali ovaj problem muči već godinama. Kažu, nije Pavlinić jedini koji tamo ostavlja auto, ali taj Mercedes najčešće viđaju. Tvrde i da automobil zna dugo stajati na tom mjestu.

– Briga nas za ostatak vremena, ali barem bi mogao biti toliko kulturan da ne parkira u vrijeme kada autobus dovozi i odvozi našu djecu. Nerijetko vozač autobusa mora manevrirati da bi uspio sigurno pustiti djecu iz autobusa. Nekad neće ni vrata otvoriti. I nije samo ovaj automobil u pitanju. Najlakše je tak ostaviti auto i otić’ u birtiju – komentirali su ogorčeni čitatelji.

Moramo paziti kaj pišemo

– Koja je poanta ove priče? Da parkiram na nedozvoljenom mjestu? To je onda stvar policije, a ne novinara. Poštujte moje pravo na koje imam po GDPR-u. Negdje moram stati, mi tamo imamo poslovne prostore. Ne, nemamo svoj parkiralište. Mi delamo ozbiljan posel – nizao je Pavlinić odgovore opravdanja za nepropisno parkiranje.

– I da znate, nisam jedini. Maloprije su bila tri auta parkirana tu. I nisam u birtiji nego u svom poslovnom prostoru. A i birtija je naš poslovni prostor. Stanem na kratko, na par minuta, i upalim četiri žmigavca. Ne bum onda više – govorio je dalje, iako je na fotografiji jasno da žmigavci nisu upaljeni, a čitatelj tvrdi da nikako nije bila riječ o ‘nekoliko minuta’.

Uostalom, znak na autobusnoj stanici je znak izričite naredbe o zabrani zaustavljanja i parkiranja. No, ne i za vlasnika MDK Građevinara.

– To nije bilo parkiranje nego zaustavljanje. Mi zapošljavamo više od 150 ljudi. Molim vas da pazite da ne ide van nekaj kaj ne bi trebalo – upozorio nas je Pavlinić.

Photo: autoskola-ispiti.com/Screenshot