Da bi Oroslavje bilo ljepše, volonteri i mladi zasadili su sadnice, čistili okoliš i učili nešto novo o svom kraju i lokalnoj zajednici

Grad Oroslavje s partnerima, Udrugom Petrože-Krušljevo Selo i Srednjom školom Oroslavje, organizirali su volonterske akcije projekta ‘Lokalni program za mlade Grada Oroslavja’.

Svježe voće za učenike i mještane

Glavna aktivnost projekta predstavlja izradu Lokalnog programa za mlade koji će pružiti strateški okvir na temelju kojeg će se raditi i kvalitetno provoditi projekti i programi usmjereni mladima.

U okviru izrade novog ‘Lokalnog programa za mlade Grada Oroslavja’ provela se volonterska akcija. Volonteri i mladi iz Udruge Petrože-Krušljevo Selo sadili su sadnice, čistili okoliš i učili nešto novo o svom kraju te lokalnoj zajednici.

Sadnjom voćaka volonteri su doprinijeli ljepšoj okolici (Foto: Grad Oroslavje)

Kod Područne škole Krušljevo Selo posadili su pet voćaka koje će ukrašavati prostor škole, ali i kasnije roditi svježe voće za učenike i mještane. Obilazili su kraj i čistili okoliš po putu do crkve Sv. Petra i Pavla. Tako su naučili nešto novo o svome mjestu i zajednici te za kraj kod parka posadili dvije voćke.

Čišćenjem i uređivanjem okoliša brinu o svom gradu i zajednici (Foto: Grad Oroslavje)

Projekt je počeo 1. siječnja 2020. i trajati će 12 mjeseci. Na suradnju su pozvani svi koji se žele uključiti svojim idejama za što kvalitetniji Program za mlade. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grad Oroslavje u ukupnoj vrijednost od 145.500,00 kuna.