Možda ste ovih dana u Konjščini i okolici sreli malog pufastog turista. To je medo. Ne bilo kakav. To je Medo ambasador

Medina je zadaća obići cijelu Hrvatsku. On je ovdje radno-turistički. Putuje, upija dojmove, radi, odmara se, druži se. Upoznaje ljude i običaje. I o njima će pričati i pisati. O našoj lijepoj Hrvatskoj. Naravno, i o Zagorju.

Visoki uzvanik u Konjščini

Medo je veliki radnik. Zaposlen je u Europskom parlamentu na visokoj poziciji. On je ambasador. Zadaća mu je obići hrvatske škole, zabilježiti što naši vrijedni đaci i učitelji rade, kako uče, što uče. Zadaća mu je, naravno, i upoznati kraj u kojem boravi.

Tako je Medo ambasador stigao u Konjščinu, u tamošnju Srednju školu koja se uključila u eTwinning projekt, Medo ambasador Europskoga parlamenta putuje Lijepom našom.

Medo ambasador u Konjščini je vodil skroz ozbiljne razgovore o poljoprivredi i vinogradarstvu

Projekt su osmislile nastavnice dviju EPAS škola, Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir iz Krka i Gimnazije Vukovar.

– Srednja škola Konjščina, kao i mnoge druge EPAS škole, s veseljem je prihvatila ovu ideju i postala projektni partner. Ideja je da Medo ambasador posjeti učenike i nastavnike svih EPAS škola u Hrvatskoj, zabilježi svoja putovanja u Medinom dnevniku, pošalje razglednicu i snimi svoje obilaske – pojasnila nam je prof. Marija Brkić, nositeljica svih eTwinning projekata u ime škole.

Medo u zagorskom izdanju

U Konjščinu je Medo ambasador stigao 21. rujna iz Slavonskoga Broda. Učenici 4.b  razreda Medu su proveli školom, a Dorijan Habuš, učenik 2.b razreda proveo ga je Konjščinom. Cijelo Medino putovanje snimili su Tomislav Habazin i Dominik Habajec, učenici 4.b razreda.

‘Cure i dečki, ovakvoga traktoreka još nisam videl. To je najkul prevoz kaj sam ga imal do sad’, rekel je Medo ambasador

Napravili su i video uradak Medinih dogodovština u Konjščini. Morate pogledati, nasmijat ćete se Medi ambasadoru u zagorskom izdanju. Bravo za strukovnu Srednju školu Konjščina!