Mlada zabočka pijanistica Dora Šarić (11) na Međunarodnom natjecanju osvojila je žiri, ali i publiku

Piccolo piano talents je prvo pijanističko natjecanje koje je organizirala Udruga za kreativni razvoj djece ‘Piccolo’ iz Sremske Mitrovice. Natjecanje je bilo namijenjeno djeci do 15 godina, a u stručnom žiriju bili su Slađana Dedić (BiH), Danijel Oto (Hrvatska) i Dragomor Bratić (Srbija).

Dora Šarić natjecala se s izvedbom J. S. Bacha: Troglasna invencija u E-duru, BWV 792. O nagradama su odlučivali stručni žiri i publika. Žiri joj je dodijelio 94 boda u njenoj kategoriji, čime je osvojila njihovu prvu nagradu.

Natjecalo se 172 kandidata među kojima je Dora dobila zavidan broj glasova publike i osvojila 10. mjesto.

Dora Šarić prvi puta je pobijedila na klavirskom natjecanju već s devet godina (Foto: Privatni album)

Dora je učenica 5. razreda Osnovne škole Ksaver Šandor Gjalski i 3. razreda klavira Osnovne glazbene škole u Zaboku u klasi prof. Tajane Lazović. Vrlo je uspješna mlada glazbenica koja redovito postiže zapažene rezultate na natjecanjima. Prvi puta pobijedila je na klavirskom natjecanju s devet godina. Samo tijekom ove godine osvojila je 1. nagradu na Međunarodnom natjecanju Musical lace from Idrija, 1. nagradu na Regionalnom natjecanju u Novskoj te 2. nagradu na Državnom natjecanju HDGPP. Sada je među ovogodišnje nagrade uvrstila i 1. nagradu žirija Piccolo piano talents.