Hrvatske policajke Nives Šimić i Nikolina Kuvačić uspješno su odradile nedjeljnu trku Ironman Kärnten – Klagenfurt.

Od više od 3000 trkača i trkačica triatlon je završilo njih 2165. Natjecala se 301 žena. Najbrža je bila Austrijanka koja je 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara bicikliranja i 42,2 kilometra trčanja odradila za 9:42:13 sati.

‘Zadovoljstvo i ponos su nemjerljivi’

Nives Šimić (33) iz PU zagrebačke 226 kilometara trke završila je za 14:05:56 sati, osvojila ukupno 1647. mjesto, odnosno 178. među ženama. Nikolini Kuvačić (45) iz PU istarske za dolazak na cilj trebalo je 15:25:46 sati čime je bila 253. žena, odnosno 1994. u ukupnom poretku.

Ironman Kärnten – Klagenfurt u Austrija poznat je kao jedna od najljepših utrka na svijetu, a za triatlonce i prilično izazovna. Naše policajke kažu da je vrijedilo svake uložene minute. U pripremama su im pomogli njihovi osobni treneri. Nikolina trenira sa Goranom Peićem iz Generator Coachinga, a Nives sa Željkom Šaban Miličić iz TK Swibir.

Šimić i Kuvačić najviše vole triatlon i kažu da su im takva natjecanja najdraža (Photo: Privatni album)

– Dan s milijun emocija, zadovoljstvo i ponos su nemjerljivi. Ni sam ne znaš što te čeka, znaš da neće bit laganica, ali isto tako znaš da odustajanje nije baš opcija. I kilometar po kilometar dođeš do kraja, uđeš u taj cilj i svi mjeseci treninga i truda budu naplaćeni – komentirale su nakon ulaska u cilj naše policajke.

Kažu, novi planovi se već kuju, vjerojatno novi Ironman iduće godine, u rujnu trka za Naj policajku, a u listopadu ‘polu Iron’ u Poreču.

Photo: Privatni album