‘Širimo osmijehe’ novi je slogan djece izgrafitiran u volonterskoj akciji Kutak [od] priča II.

Društvo Naša djeca Zabok, u suradnji s Gradskom knjižnicom Ksaver Šandor Gjalski i udrugom GOKUL nastavilo je akciju uređenja vanjskog prostora sa stražnje strane  knjižnice.

Kutak [od] priča II

Jedan dio vanjskog prostora knjižnice ostao je neuređen pa se nastavilo s volonterskom akcijom Kutak [od] priča II kako bi se zaokružio i povećao cjelokupni vanjski prostor na kojem bi se mogle održavati i dodatne kreativne aktivnosti i igre na otvorenom za djecu.

Nastavak uređenja platoa odnosio se na oslikavanje žardinijera i sadnju cvijeća, bojanje postolja klupa te obnavljanje dotrajalih dasaka, a u aktivnost grafitiranja potpornog zida uključila se i udruga GOKUL koja je sudjelovala u pripremi zida i angažmanu grafitera i street art umjetnika Tihomira Krkleca Afrike. Poruka koju su osmislila djeca, ‘Širimo osmijehe’ dio je projekta ‘Odrasli čujte naš glas, dječja su prava bitna za nas’, čiji je cilj djecu, članove Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća, uključiti u proces odgoja o nenasilju te ta znanja i iskustva prenositi na vršnjake u razredu i u školi, a ovim grafitom poručuju da sva djeca trebaju biti sretna i pomagati jedni drugima.

Volonterska akcija ‘Kutak [od] priča II’ okupila je 25 volonterki i volontera, a dodatna je vrijednost da su se, osim članica i članova DGV-a i DF-a, u akciju uključila i druga djeca i odrasli uz podršku volonterki DND-a Zabok Jane, Amalije, Valentine, Anje, Nede i Andreje.

– Cilj je volonterske akcije potaknuti djecu i mlade da aktivno sudjeluju u pozitivnim promjenama u svojoj zajednici, promovirati volonterstvo i odgoj za volontiranje te mobilizirati naše sugrađane da nam se priključe – ističe Jasenka Borovčak, tajnica DND-a.