Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Obilježava se u prvom punom tjednu listopada.

Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluje Društvo Naša djeca, DND.

Igraj se i kreći na otvorenom

Društvo Naša djeca Zabok i Grad Zabok kao Grad prijatelj djece od ponedjeljka 3. listopada do subote 8. listopada organiziraju niz aktivnosti za djecu. Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema djeci, ‘Ljubav djeci prije svega!‘. Dodatno u javnosti ističe i poruka ‘Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!’, koja izražava glas djece.

Tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna u Zaboku je igra, pod sloganom ‘Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!‘. Cilj je ove aktivnosti potaknuti djecu da se igraju i kreću na otvorenom, daleko od ekrana mobitela, kao i na zajedničko druženje, igru, učenje i kreativno stvaralaštvo u slobodno vrijeme.

S djecom i za djecu

Naglasak aktivnosti je na popularnim i omiljenim igrama djece na otvorenom koje se u izvornom ili prilagođenom obliku igraju u raznim dijelovima svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, hula-hoop, vijača, frizbi, pikule, gumi-gumi, nogomet, graničar, školica…

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice.