Krunoslav Ivanušec (IJP Zlatar) i Darko Podoreški (IJP Varaždin) na posljednjem natjecanju ušli su u prvu postavu ‘najspremnije reprezentacije MUP-a’

Svojim plasmanom na izrazito zahtjevnom natjecanju na ovogodišnjem, 2. Memorijalu Šimo Đamić u Slavonskom Brodu još jednom su potvrdili svoje sposobnosti i spremnost za odrađivanje svih policijskih zadaća u svakodnevnom poslu.

Prvih 11

Podoreški je u cilj ušao šesti, a Ivanušec 11. Kroz stazu dugačku 32 kilometra odradili su sve zadaće na točkama: alpinizam, orijentaciju, svladavanje prepreke na mreži sa zaštitnom maskom, bacanje školske bombe i prelazak vodene prepreke. Vrhunskim rezultatom i visokim plasmanom među 59 policajaca koji su se natjecali još jednom su pokazali svoju kvalitetu, vrhunske policijske vještine, sposobnosti i psihofizičku izdržljivost.

Najbolji rezultat ove godine napravio je Zoran Mamuzić iz Zapovjedništva interventne policije i tako odnio titulu Naj policajca 2020. U prvu postavu najspremnijih ušli su i Krešimir Šimić (IJP Slavonski Brod), Nikola Tomić (IJP Sisak), Ivan Papak (IJP Požega), Goran Rosić (PGP Stara Gradiška), Damir Holjevac (IJP Slavonski Brod), Ante Cindrić (PGP Stara Gradiška), Ivan Župan (IJP Gospić) i Antonio Rončević (IJP Vukovar).

Izbornik Žika zadovoljan

‘Izbornik’ repke najspremnijih, Andrija Živković, pomoćnik zapovjednika IJP Slavonski Brod, organizator i voditelj natjecanja, nema razloga za brigu. Za razliku od Dalićeve momčadi koja baš i nije stabilna. U Žikinu, kako ga od milja zovu, prvu postavu ušli su oni koji su se sami izborili svojim sposobnostima i vještinama.

Darko Podoreški, Antonio Rončević, , Petar Conjar i Krunoslav Ivanušec i ove su godine pokazali svoju snagu

Tu je i jaka ‘rezerva’, iako je svaki od njih spreman zamijeniti i uskočiti u najzahtjevnijim trenucima. Dvanaesti u cilj je ušao Josip Sekulić (krim-policija Slavonski Brod), iza njega Angel Milišić Zečević (SJP Osijek), Petar Volarević (IJP Dubrovnik) i Petar Conjar (IJP Varaždin).