U Gradskoj galeriji Zabok može se pogledati izložba likovnih radova zabočkih osnovnoškolaca

Radovi su djelo učenika od prvog do četvrtog razreda matične, Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog Zabok te područnih škola Špičkovina i Martinišće. Sedma je to godina da učenici izlažu svoje radove u Gradskoj galeriji.

Šarena remek djela

Zbog epidemiološke situacije prvi puta na otvorenju nisu mogli biti i učenici, mali autori šarenih remek djela. Na otvorenje su došle učiteljice, ponosne na svoje kreativne đake, ravnatelj, gradonačelnik, njegova zamjenica…

– Nadamo se da će ova situacija čim prije završiti pa da ćemo se ponovno moći družiti s mališanima pri predstavljanju njihovih slika koje su svake godine sve bolje. Izložba je impresivna, što zbog raznih tehnika koje su djeca koristila u nastanku likovnih radova, što zbog vidljivog talenta i kreativnosti – rekao je na otvorenju gradonačelnik Zaboka Ivan  Hanžek.

Njegova zamjenica Valentina Đurek naglasila je kako je uistinu pusto bez dječjeg smijeha i graje, jer upravo bi to bio najljepši dio ove jedinstvene izložbe.

Veselo i razigrano

Ravnatelj zabočke osnovne škole Tomislav Polanović napomenuo je da su djeca vrlo entuzijastična u stvaranju svojih slika, osobito kada znaju da će ona biti prikazana na izložbi.

– Ideja je da iduće godine uključimo i učenike predmetne nastave jer su naši učenici izrazito talentirani te su na brojnim natjecanjima dobivali nagrade – rekao je Polanović.

Dodao je da su se djeca, unatoč raznim oblicima održavanje nastave, iznimno potrudila da naprave najbolje radove.

Pedagoginja u osnovnoj školi Ružica Kotarski dodala je kako su ove godine radovi vrlo veseli, šareni i razigrani jer je svima već dosta sivila, bolesti i elementarnih nepogoda.

Izložbu možete doći vidjeti, ali u malim grupama, sukladno epidemiološkim mjerama, radnim danom od 10 do 16 sati do 26. veljače.