Tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, komercijalist, vozač motornoga vozila, elektroinstalater, strojobravar, vodoinstalater, automehaničar, autoelektričar.

To je osam deficitarnih strukovnih zanimanja koja nudi Srednja škola Konjščina.

– Više od 70 godina iz Srednje škole Konjščina izlaze stručni i optimistični mladi ljudi. Osam deficitarnih strukovnih zanimanja nudi se u našoj školi i kod nas imaš priliku odabrati dobru i uspješnu budućnost – poručuje Milojka Ratajić, ravnateljica škole.

Znanje, temelj za fakultet

Želiš raditi u najsuvremenijim postrojenjima elektrotehnike i industrijskih računala? Upiši četverogodišnje zanimanje tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom i dobit ćeš temeljno znanje iz elektrotehnike, automatike, automatskog upravljanja računalom, industrijskim računalima i robotike koje možeš odmah primijeniti u poslu ili nastaviti dograđivati na fakultetu.

Otvorena si i komunikativna osoba, voliš kontaktirati s ljudima, želiš biti u pokretu i obilaziti potencijalne klijente, ugovarati poslove, voditi poslovnu administraciju? Odaberi zanimanje komercijalist. To je četverogodišnje zanimanje i po završetku srednjoškolskog obrazovanja možeš nastaviti sa studiranjem na fakultetu ili krenuti s radom.

Vozačka dozvola i licenca

Ako te privlače putovanja, upoznavanje novih krajeva, a usput želiš i zaraditi za kruh, onda je vozač motornoga vozila zanimanje za tebe. Obavljat ćeš sljedeće poslove: priprema vozila za prijevoz, preuzimanje prijevozne dokumentacije i predmeta prijevoza, upravljanje vozilom tijekom prijevoza, vođenje prijevozne dokumentacije, otklanjanje manjih kvarova na vozilu, preuzimanje tereta u prijevozu, nadziranje utovara i istovara te vođenje brige o njegovoj zaštiti. Nakon tri godine školovanja dobit ćeš kvalifikaciju, vozačku dozvolu B i C kategorije te licencu COD95.

U pogonu je zaglavio stroj? Susjedu curi voda ili mu je nestalo struje? Prijatelju se pokvario auto? Ti ćeš im moći pomoći! Odabereš li zanimanje elektroinstalatera posao će ti biti postavljanje i popravci električnih instalacija, montaža i demontaža rasvjete, otklanjanje nepravilnosti i održavanje električne opreme.

Ako oduvijek voliš nešto odvijati, zavijati, popravljati i sastavljati nudimo ti školovanje za strojobravara, vodoinstalatera, automehaničara ili autoelektričara. Ove ćeš zanate izbrusiti na praksi u obrtničkim radionicama i malim pogonima kako bi bio spreman za rad nakon škole. Sve su to vrlo tražena zanimanja koja ti omogućuju da otvoriš svoj posao i radiš za sebe.

Niz dodatnih sadržaja

U funkcionalnom prostoru naše škole, osim strukovnog obrazovanja, nudimo ti razne kulturne, umjetničke i sportske sadržaje koji privlače mlade. Tu su novinarska, dramsko-literarna grupa, školski glazbeni sastav, sportski klub i posebno aktivna Učenička zadruga Konjić. Njegujemo volonterizam i provodimo brojne projekte, između ostalog i Erasmus+ projekt mobilnosti, a ponosni smo na to što smo ‘Škola ambasador Europskog parlamenta’.

Kontaktiraj školu i pomoći će ti u odabiru budućeg zanimanja. Više informacija možeš doznati na webu Srednja škola Konjščina, na društvenoj mreži Facebook SŠ Konjščina, SŠK EPAS ili na Učenička zadruga Konjić. Ima nas i na kanalu YouTube SŠ Konjščina.

Srednja škola Konjščina te čeka!