Obrtnici i OPG-ovci priključili su se i ove godine manifestaciji Tjedan kajkavske kulture. Nude isključivo domaće proizvode

Ako dolazite u Krapinu, obiđite drvene kućice na Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda. Tamo vas sa svojim proizvodima čekaju domaći proizvođači. Oni su ovogodišnji izlagači na 28. Zagorskom gospodarskom zboru koji je zbog korona virusa morao biti minimaliziran.

Malo, ali slatko

Ranijih godina bilo je tu i do 300 izlagača iz cijele zemlje. Ove godine epidemija je prisilila organizatore na minimalan broj izlagača, ali bitno je da ništa nije otkazano. Sada je malo, ali slatko.

– Odlučili smo pokazati što je autohtono u Zagorju i ne zaustaviti tradiciju sajmovanja u Tjednu kajkavske kulture. Nadamo se ćemo već sljedeće godine imati i više 300 izlagača – rekao je Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

– Lani je bilo predivno biti na čelu Grada i gledati pune krapinske ulice, Krapinu koja je živjela i disala punim plućima. Ove godine sve je stalo, no Vlada je pomogla da gospodarstvo opstane, a ja kao vječiti optimist vjerujem da će se sve oporaviti i da ćemo dogodine opet imati Krapinu punu posjetitelja – komentirao je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Dođite i vi u Krapinu. Obiđite zagorske obrtnike i OPG-ovce i kupujte autohtono i domaće. Dobrodošli!