Krakomu 4 milijuna eura za vodovodnu mrežu

Krapinskoj tvrtki Krakom odobren je novac za projekt rekonstrukcije i izgradnje vodovodne mreže visoke zone Petrovsko.

Ugovor za projekt u okviru NPOO-a uručili su im je u Osijeku ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Vrijednost ugovora koji je potpisao Krakom nešto je veća od 4.000.000,00 eura bez PDV-a, a projektom će biti zaokružena javna vodoopskrba na području Općine Petrovsko.

– Ovim projektom Općina će imati stopostotnu pokrivenost javnim vodoopskrbnim sustavom, što za nas ima iznimnu vrijednost jer smo zbog loše vodovodne mreže do prije nekoliko godina u ljetnim, sušnim mjesecima, posebice u višim predjelima, nerijetko bili suočeni s velikim problemima – komentirao je načelnik Općine Stjepan Krklec.

Završetak za 15 mjeseci

Ugovor je preuzeo direktor Krakom vodoopskrbe i odvodnje Danijel Kranjčec.

– Zahvaljujući dobivenim sredstvima izgradit će se kompletna vodovodna infrastruktura u visokoj zoni Petrovsko, uključujući dvije vodospreme, dvije crpne stanice i 10-ak kilometara novog vodoopskrbnog cjevovoda. Sve ide po postojećoj infrastrukturi, radi lakšeg održavanja i priključka mještana. Javna nabava je raspisana, otvaranje ponuda je idući tjedna, a nakon toga imamo rok od 15 mjeseci za završetak radova – rekao je Kranjčec.

S dodjele ugovora u Osijeku

Uručenju ugovora Krakom vodoopskrbi i odvodnji za realizaciju projekta u Općini Petrovsko prisustvovao je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

– Krakom vodoopskrba i odvodnja kontinuirano radi na novoj vodoopskrbnoj mreži te rekonstrukciji postojeće. Zahvaljujući značajnim ulaganjima u proteklom razdoblju, čak 90 posto mreže su cijevi od novih, modernih materijala. Napravljen je velik broj novih priključaka te je pokrivenost mrežom značajna – istaknuo je gradonačelnik Gregurović.

Dodjeli ugovora prisustvovali su i predsjednik Vlade Andreja Plenkovića i ministar obrane Ivan Anušić.