Zagorje u top županija po broju turista u veljači

Krapinsko-zagorska županija je u veljači zabilježila 14.708 dolazaka turista.

Time se je smjestila na visoko peto mjesto u Hrvatskoj. Uz višestruko veći Grad Zagreb, zagorska županija jedina je turistička kontinentalna destinacija u top 5 na kontinentu, objavili su iz Županije.

Sljedeća kontinentalna destinacija je Osječko-baranjska županija, koja je u veljači zabilježila 42 posto manje dolazaka od Krapinsko-zagorske koja je i po rastu broja noćenja u odnosu na prošlogodišnju veljaču također među top 5 najboljih županija u Hrvatskoj.

Župan i predsjednik županijske Turističke zajednice Željko Kolar ističe da je županija lani rasla u apsolutno svim sektorima. Prvi je put imala više od 400.000 noćenja, dok je u 10 godina povećala broj dolazaka za 165,25 posto, a broj noćenja za 149,04 posto.

– Raduje me da su odlični rezultati nastavljeni i u ovoj godini, ali tu nećemo stati jer s planiranim novim investicijama i povećanjem kapaciteta u hotelskom smještaju očekujemo i novi značajan iskorak u dolascima i noćenju turista. Čitavo vrijeme kontinuirano rastemo, a s novim investicijama napravit ćemo i velik iskorak, budući da ćemo 2025. i 2026. i ozbiljnije povećati broj kreveta u hotelima – rekao je župan Kolar.

Najavio je da će meta županijske Turističke zajednice i hotelijera biti inozemni sajmovi na kojima će predstaviti najbolje od zagorske turističke ponude.