Mreža potrošača Hrvatske ustvrdila je da kontrolori HRT-a pri obavljanju provjere plaćanja HRT-ove pristojbe krše zakone, pa je pozvala građane da se odupru HRT-ovoj bahatosti tako da, kada vide kontrolora u zgradama ili pred vlastitim kućama, pozovu policiju.

Nepozvane osobe

– Savjetujemo i pozivamo sve potrošače da se uključimo zajedno u borbu protiv bahatosti HRT-a, ako vidimo kontrolora u zgradama da pozovemo policiju, odnosno da se prema toj nepozvanoj osobi odnosimo kao potencijalnom teroristu na privatnom posjedu – poručili su iz Mreže potrošača Hrvatske.

Izvor: Hrvatska radio televizija

– Ustavom i drugim pozitivnim zakonima privatno vlasništvo je zaštićeno, a dom je nepovrediv. Kontrolor HRT-a ne može doći i kucati na vrata, jer je i stambena zgrada privatno vlasništvo – tvrdi Udruga potrošača u priopćenju.

Nemaju sudski nalog

Kažu da je po iskustvima brojnih građana ponašanje kontrolora često bahato i uvredljivo, začinjeno prijetnjama o kaznama i drugim metodama prisile i zastrašivanja, posebno kod ugroženih kategorija potrošača.

– Za ulazak u zgradu kontrolor HRT-a treba sudski nalog, a kucanje na vrata je uznemiravanje stanara – poručili su i dodali kako bi građani u takvim situacijama trebali pozvati policiju i prijaviti uznemiravanje i eventualne prijetnje.