Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu Županijska organizacija HNS-a Krapinsko zagorske županije donirala je didaktičke igračke i crtači pribor Centru za odgoj i obrazovanje u Krapinskim Toplicama

Predsjednik županijske organizacije HNS-a Robert Šplajt s potpredsjednicima Anđelkom Ferekom Jambrekom i Nenadom Sikiricom uručili su donaciju ravantelju centra Antunu Zupancu.

‘Važno je biti im podrška’

Poručili su kako je važno, ne samo povodom ovog dana, već svakodnevno pozivati na razumijevanje, toleranciju i borbu protiv predrasuda.

– Zadaća svih nas je da svakodnevno radimo na poboljšanju kvalitete života i dostojanstva osoba s autizmom, da se borimo protiv predrasuda i da zajedno stvaramo društvo jednakih šansi – naglasio je Robert Šplajt.

– Autizam nije riječ koje se treba bojati. To su osobe koje treba voljeti i važno je da im budemo podrška – poručio potpredsjednik zagorskog HNS-a i zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek.

Naglasio je kako su odgoj i obrazovanje u fokusu HNS-a, čiji je prioritet svoj djeci osigurati kvalitetnije obrazovanje, bolje uvjete školovanja i perspektivniju budućnost.