Donosimo HDZ-ovu listu za 3. izbornu jedinicu

Krapinsko-zagorski HDZ dobio je tek jedno mjesto među prvih pet na HDZ-ovoj listi za Sabor u 3. izbornoj jedinici.

Iza nositelja Anđelka Stričaka iz Varaždinske županije nalazi se krapinski gradonačelnik i predsjednik zagorskog HDZ-a Zoran Gregurović. Treće mjesto pripalo je predsjedniku HDZ-a iz Međimurske županije Ljubomiru Kolareku, na visokom četvrtom je Predrag Štromar (HNS), a na petom mjestu ministar gospodarstva Damir Habijan.

Žarko Tušek, koji je tri ciklusa bio nositelj liste, na ove izbore izlazi kao šesti kandidat stranke za novi saziv Hrvatskog sabora. Na sedmom mjestu je načelnica Jakovlja Sanja Borovec, na osmom Dražen Srpak iz Međimurja, na devetom Ljubica Jembrih, načelnica Lobora.

Siniša Jenkač, načelnik Novog Marofa, na prošlim je izborima u Sabor ušao s 14. mjesta i bio veliko iznenađenje. Sada je 10. na listi i sigurno je da će opet krenuti u veliku kampanju za preferencijske glasove. Jedanaesti na listi je načelnik Kumrovca Robert Šplajt (HNS), na 12. Gordana Ramuščak iz Međimurja, na 13. državni tajnik Zdravko Tušek iz Bedekovčine, a na posljednjem 14. mjestu za ulazak u Sabor borit će se načelnik Gornjeg Kneginca Goran Kaniški.

Lista za Sabor

 1. Anđelko Stričak
 2. Zoran Gregurović
 3. Ljubomir Kolarek
 4. Predrag Štromar (HNS)
 5. Damir Habijan
 6. Žarko Tušek
 7. Sanja Borovec
 8. Dražen Srpak
 9. Ljubica Jembrih
 10. Siniša Jenkač
 11. Robert Šplajt (HNS)
 12. Gordana Ramuščak
 13. Zdravko Tušek
 14. Goran Kaniški