HDZ: ‘Pobijedit ćemo ekipu koja ne zna tko im glavu nosi’

Vodstva HDZ-a Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Međimurske i dijela Zagrebačke županije u Bednji su imali sastanak o predstojećim izborima.

Razgovarali su o organizaciji i tijeku predizborne kampanje, izbornom programu. Nositelj liste i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak podsjetio je na prošle lokalne izbore i na činjenicu da je HDZ bio apsolutno iznenađenje, ostvarivši izbornu pobjedu za župana.

– Odlučili smo tada pobijediti i pobijedili smo. Isto će biti i na ovim izborima. Svi zajedno ćemo u sljedeća tri tjedna dati sve od sebe i pobijediti. Iza nas su nikad veća postignuća, nikad veći rast plaća i mirovina, nikad toliko investicija, nikad toliko izazova, na što je aktualna Vlada premijera Plenkovića uvijek znala odgovoriti za i u korist naših građana. Nasuprot nas su kojekakve političke opcije, koalicije koje traju dan – dva, ekipa koja ne zna tko im nosi glavu, a kamoli za što se zalažu, koji im je program, što nude – poručio je nositelj liste Anđelko Stričak.

Izborni iskorak

Predsjednik HDZ-a Međimurske županije i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek podsjetio je na nedavnu obljetnicu HDZ-a u Centru za kulturu u Čakovcu.

– Toliko popunjena dvorana ne pamti se još od vremena kada je na čelu stranke bio dr. Franjo Tuđman. Taj odaziv najbolje govori da smo i u Međimurju spremni za izborni iskorak – naglasio je Ljubomir Kolarek.

Prvi čovjek HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović istaknuo je da HDZ uvijek pobjeđuje kada se u stranci stave glave skupa i kada su svi usmjereni prema zajedničkom cilju.

– Vrijeme i izbori koji su pred nama izuzetno su bitni za nastavak uspješnog smjera kojim naša Hrvatska ide već dva mandata pod vodstvom premijera i predsjednika stranke Andreja Plenkovića. Svaki drugi ishod izbora bio bi okretanje Hrvatske u suprotnom smjeru i to mora biti svakome jasno. Zajedno se trebamo maksimalno angažirati i zajedno stići do pobjede. U ovom trenutku cilj broj jedan je pobijediti – zaključio je Zoran Gregurović.

‘Tu pripadamo’

Filip Bernardić, načelnik Općine Pušća, rekao je da mu je drago što je šest općina iz Zagrebačke županije sada sastavni dio 3. izborne jedinice jer, naglasio je, te općine tu i pripadaju.

– Mi znamo pobijediti u našim općinama, znamo voditi naše općine i to ćemo na ovim izborima pokazati. Ovih šest općina donijet će u svojim sredinama barem 50 posto glasova. Vjerujem da će HDZ u 3. izbornoj jedinici pobijediti – završio je Filip Bernardić.

Na stranačkom skupu u Bednji bili su i europarlamentarka Sunčana Glavak, ministar Damir Habijan, saborski zastupnici Ljubica Jembrih, Dražen Srpak, Siniša Jenkač, Žarko Tušek, državni tajnici Zdravko Tušek i Zdravko Jakop, predstavnici koalicijskih partnera, Dragica Ratković iz HSLS-a i Jadranka Bahlen iz HSU-a, kao i veliki broj stranačkih dužnosnika te načelnika i gradonačelnika iz 3. izborne jedinice.