Grad Krapina unazad nekoliko godina radi na uređenju gradskog groblja. Ulaganja u infrastrukturu posebno su vidljiva prilikom blagdana

Na blagdan Svih svetih i na Dušni dan puno ljudi dolazi posjetiti vječna počivališta svojih najmilijih.

Dinamika uređenja

– Grad već nekoliko godina uređuje groblje u Krapini, posebno stari dio gdje se duže vremena nije ulagalo. Tako smo u proteklih nekoliko godina uredili prilaznu cestu i plato ispred mrtvačnice te židovsko groblje koje je bilo u potpunosti zapušteno – rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Dodao je da se svake godine uređuje i jedan dio staza, a posljednja je uređena ona do prvih vrata u Ulici Miroslava Krleže.

Gradonačelnik Krapine ističe da je cilj da groblje kroz dvije do tri godine bude u potpunosti uređeno

– Ranijih smo godina uredili i gornje staze na starom dijelu groblja kao i stazu s desne strane groblja koja je bila šljunčana prema gornjem, novom dijelu groblja kod vodospreme. Isto tako, imali smo nekoliko smreka koje je vjetar srušio prilikom jačih vjetrova i nevremena, a koje su time uzrokovale štete na spomenicima i okvirima, tako da su i te smreke uklonjene – pojasnio je gradonačelnik.

Svake godine na gradskom se groblju uređuje jedan dio staza

Cilj je da kroz dvije do tri godine groblje bude u potpunosti uređeno te da se nakon toga krene i s hortikulturnim uređenjem.

– Uredili smo i mrtvačnicu i nova parkirna mjesta u Ulici Miroslava Krleže i ispod Gradskog groblja u ulici Andrije Hebranga. Planiramo dodatna proširenja parkirališta jer se prilikom sahrana stvaraju gužve. Naše je groblje naočigled sve ljepše, urednije i uređenije pa ćemo i dalje nastaviti raditi kako bi u Krapini imali dostojanstveno mjesto za vječni počinak – istaknuo je Gregurović.