Maškare zavladale Mihaljekovim Jarkom

Vesele maškare i ove su godine zavladale Mihaljekovim Jarkom u Krapini, a smijeha i pjesme ni ovoga puta nije nedostajalo.

Fašnik je tradicionalno, uz potporu Grada Krapine, organizirala udruga Kulturno društvo Purger, čija je predsjednica Marta Obadić istaknula kako joj je jako drago što su se i ove godine okupili u velikom broju na dugogodišnjoj fašničkoj tradiciji.

– Naša udruga pomiče pokladne običaje i tradiciju još od 1998. godine i nadamo se da će se tako nastaviti još dugi niz godina. Nekada se vjerovalo da se pokladnim običajima protjeruju zle sile te zima, pa u duhu tih starih vjerovanja nadamo se da ćemo ovim druženjem privući dobro vrijeme i pozitivne ljude – rekla je Obadić i zahvalila svima koji ih podržavaju i koji su prepoznali i cijene rad njihove udruge.

Na Fašnik u Mihaljekovom Jarku stigao je i saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, koji je naglasio zadovoljstvo što je i ove godine fašnik okupio velik broj malih i velikih, čime se nastavila bogata tradicija okupljanja u Mihaljekovom Jarku.

– Svakako bih zahvalio svima koji su se odazvali i maskirali, ali i svima koji su sudjelovali u organizaciji. Čestitam novom vodstvu Kulturne udruge Purger na odlično odrađenom poslu. Dobra atmosfera, nasmijana lica djece i puno smijeha potvrda su još jednog odličnog fašnika – kazao je Gregurović.