Na području Oroslavja ŽUC sanira 3950 metara ceste

U tijeku su završni radovi na sanaciji Županijske ceste 2217 u Krušljevom Selu.

Radove su obišli župan Željko Kolar i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec s gradonačelnikom Oroslavja Viktorom Šimunićem i načelnikom Stubičkih Toplica Josipom Beljakom.

Investicija od 420.275 eura

ŽC 2217 je u Krušljevom Selu, na granici Oroslavja i Stubičkih Toplica.

– Drago mi je da radovi unutar velikog investicijskog ciklusa napreduju po planu te bi ugradnjom završnog habajućeg sloja asfalta trebali biti završeni i na ovoj dionici. Na području Grada Oroslavja smo krajem prošle godine već sanirali 1,5 kilometra ŽC 2197 u Andraševcu i predstoji nam još 850 metara lokalne ceste 22069 i 580 metara lokalne ceste 22070. U sedam mjeseci ćemo na području Oroslavja sanirati čak 3950 metara ceste. Vrijednost ovih investicija, s uključenim sufinanciranjem izgradnje nogostupa na ovoj dionici, iznosi 420.275 eura – istaknuo je nakon obilaska župan Željko Kolar.

Foto: KZŽ

Gradonačelnik Grada Oroslavja Viktor Šimunić posebno je zahvalio Županiji i Županijskoj upravi za ceste na sufinanciranju izgradnje nogostupa na ovoj dionici, što je vjerojatno i najveći gradski kapitalni projekt u zadnjih 10 godina.

– Nakon dugog niza godina konačno se rješava problem za veliki broj kućanstava u Oroslavju, ovdje na predjelu Krušljevog Sela prema Gornjem Oroslavju. Ukupna vrijednost naše investicije je 362.000 eura, što je dijelom sufinancirala Županija, na čemu zahvaljujem. A najviše zahvaljujem svim građanima koji su imali strpljenja da konačno riješimo njihov problem – istaknuo je Viktor Šimunić.

Dolaze i nadzorne kamere

Ravnatelj ŽUC-a Stjepan Sirovec podsjetio je da je Grad Oroslavje prijavio projekt izgradnje nogostupa na Javni poziv i odobreno im je sufinanciranje od 60.000 eura.

– Sanaciju ceste, koja je dio našeg velikog investicijskog ciklusa, tempirali smo tako da krene po završetku radova izgradnje nogostupa. Duljina ove dionice je 1000 metara, ugradit će se 3500 četvornih metara asfalta, sanirati postojeći kanalizacijski rov, dok će se postojeći šahtovi prilagoditi novom stanju – rekao je Sirovec te za naredne dane najavio radove na sanaciju lokalne ceste u Valentinovu na području Grada Pregrade i potom u Sekirišću na području Općine Sveti Križ Začretje.

Foto: KZŽ

– Zahvaljujem Županiji, Županijskoj upravi za ceste i Gradu Oroslavju što su našli sredstva za ove projekte. Prvotna je ideja bila da se dio nogostupa izvede na našoj strani ceste, ali smo zbog ekonomičnosti rješenja odlučili da cijela trasa bude na području Oroslavja. Mogu najaviti da ćemo ovdje, zajedno s Gradom, sufinancirati i postavljanje kamere za nadzor brzine kako bi bila sigurnija za mještane i druge prolaznike – najavio je, pak, načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak.