Općina Zagorska Sela proslavila je Dan općine i Župe sv. Katarine.

Ovogodišnja proslava sigurno je jedna od najvećih. Ta će mala općina, sa 897 stanovnika, graditi svoj prvi vrtić. Iako je broj stanovnika mali, više od 10 posto populacije čine djeca. Zato je načelnica Ksenija Krivek Jurak donijela dobru i važnu odluku, Zagorska Sela moraju imati vrtić.

Sinergija s Vladom

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća prikazali su prezentacijski film o najbitnijim događajima u proteklih godinu dana. Načelnica Ksenija Krivec Jurak istaknula je da je najveći problem smanjenje broja stanovnika.

– Ipak, mlade obitelji ostaju i dešavaju se neki pozitivni trendovi. Zato je neophodna vjera za budućnost da bi se ostalo na zagorskim bregima – istaknula je Krivec Jurak.

Zahvalila je svima koji su pomogli u realizaciji projekata i drugim aktivnostima. Dodijeljena su i javna priznanja. Dobili su ih vlč. Milan Juranić, Marko Zgorelec, Tea Ferdelja, Izabela Zgorelec, Melanija Šlogar, Karla Lojen, posthumno Aljoša Mutić, Udruga vinogradara sv. Martin, Udruga Temativ Krea, Udruga udomitelja Nada Ivanec te Marko Preglej.

Načelnica Ksenija Krivec Jurak zadovoljna je što mlade obitelji više ne napuštaju ovaj dio Zagorja (Photo: Radio Stubica)

Na svečanoj sjednici govorili su dječja načelnica Gabrijela Jurak te gosti, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj u ime čelnika lokalne samouprave, načelnik bratske Općine Podčetrtek Peter Misja i župan Željko Kolar. Kolar je istaknuo da se ulaskom Hrvatske u Schengen mora iskoristiti prilika da se ponovno aktivira sutlanska pruga.

Izaslanik predsjednika Vlade i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek pohvalio je projekte koji su napravljeni, dodajući da ga veseli činjenica da su u tome sudjelovala razna ministarstva, Županija i javne tvrtke.

– To pokazuje da je postignuta sinergija te da Vlada svojim natječajima odgovara na potrebe lokalne zajednice – istaknuo je Zdravko Tušek.