Mnogo puta za svoju sigurnost odgovorni smo sami. Svatko od nas odgovoran je i za opće stanje sigurnosti. Neozbiljno je i nerealno svu odgovornost svaljivati na vatrogasce, HGSS, policiju, liječnike. Oni su tu da pomognu kad se sami ne možemo zaštititi.

‘Tu smo, pomažemo vam’

Policijska uprava varaždinska, u partnerstvu s Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina i Zakladom za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael Varaždinske županije,  11. i 12. listopada organizira 2. Sajam sigurnosti i prevencije. Kroz info punktove i radionice posjetitelji će moći vidjeti što i kako rade oni koji su profesionalni ‘čuvari’ sigurnosti. Bit će tu medicinari, policija, vatrogasci, HGSS-ovci, osiguravajuća društva, zaštitarske tvrtke…

Predstavit će svoja zanimanja, opremu, pričati o svom poslu, o dobrim i lošim stranama, o opasnostima, o lijepim momentima. Upozoriti na opasnosti, savjetovati vas kako ih prepoznati, prevenirati, kako reagirati, kome se obratiti za pomoć.

Edukacije, prezentacije, radionice

U dva dana sajma djeca će moći educirati se na Prometnoj učilici, lovci učiti o sigurnom lovu, građani dobiti informacije o tehničkoj zaštiti svog doma, o mjerama zaštite od požara i korištenju vatrogasnih aparata, a žene su pozvane na trening radionicu Samoobrana žena.

Kroz pokazne vježbe Javna vatrogasna postrojba Varaždin, Hrvatska gorska služba spašavanja, interventna jedinica policije i Vojna policija MORH-a prikazat će svoje vještine i spremnost.

Naučite nešto, pitajte, informirajte se. Dođite u petak i u subotu u Arenu Varaždin od 10 do 17 sati. Sajam sigurnosti i prevencije u sklopu je 24. Međunarodnog sajma ‘Priroda, lov, ribolov i turizam’.