Bombone djeci, ključeve vrtića ravnateljici. Donio je to premijer Andrej Plenković u Mariju Bistricu i svečano otvorio novi vrtić

Vrtić Pušlek izgrađen je sufinanciranjem Europske unije. Projekt je vrijedan 10,5 milijuna kuna. Europa je dala bespovratnih 7,44 milijuna za izgradnju, a razliku je kreditom financirala Općina. Tim je novcem kupljeno zemljište, izrađena projektna dokumentacija i kupljena sva oprema za vrtić.

Više nema listi čekanja

Plenković je bio izuzetno zadovoljan što je Marija Bistrica, uz još 16 općina i gradova u Zagorju, dobro pripremila projektnu dokumentaciju i dobila pozitivnu ocjenu na natječaju. Rezultat toga je novi vrtić koji će sada moći primiti svu djecu. Više nema listi čekanja.

– Iz programa za ruralni razvoj omogućeno je sufinanciranje izgradnje više od 200 vrtića u Hrvatskoj ukupne vrijednosti više od milijardu kuna. Time smo poslali jednu snažnu poruku, snažnu demografsku mjeru, upravo manjim sredinama diljem hrvatskih županija – naglasio je premijer na svečanosti otvorenja.

Screenshot/Pixsell

– Drago mi je da će ovaj Dječji vrtić stvoriti mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta, ukupno devet, što je sjajno. Ova investicija je ujedno najbolji pokazatelj kako dobre rezultate polučuje suradnja nacionalne razine, inicijativa same općine uz, naravno, europska sredstva – rekao je premijer.

Podsjetio je da je u Krapinsko – zagorskoj županiji u mandatu ove Vlade dosad ugovoreno projekata u vrijednosti od 1,66 milijardi kuna.

‘Vrijeme je za srednju školu’

On je ravnateljici Jadranki Pezić uručio ključeve vrtića, mališanima donio bombone, a oni su njegovoj djeci poslali tradicionalne darove, drvene kutije s njihovim imenima u kojima su bile drvene igračke, aviončić i zipkica. Dobili su i licitarsko srce i medičarsku lizaljku. I premijer je dobio dar za rođendan, gverc, vino, medenjake i licitarsko srce.

– Kako to obično biva u Zagorju, planova ima puno. Vrtić smo riješili, sada možemo krenuti prema srednjoj školi. Vlada je u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti predvidjela velike investicije u području znanosti i obrazovanja, a jedan od načina će biti i da investiramo u izgradnju novih škola diljem Hrvatske. Želimo jednosmjensku nastavu, kvalitetne uvjete i najbolje obrazovanje za nove generacije – poručio je Plenković.

Screenshot/Pixsell

Načelnik Općine Josip Milički već ima planove.

– Voljeli bi da za nekoliko godine, uz novi vrtić, nikne nova glazbena i turistička škola, znanstveni kampus s hostelom za mlade i sportska igrališta, u kojima će nova znanja, inovativnost, poduzetnost i istraživački duh brusiti sadašnji vrtićarci, najveći potencijal razvijene, čiste i duhovno okrijepljene Marije Bistrice – poručio je načelnik.