‘Težimo da Bolnica Krapinske Toplice bude poželjan poslodavac’

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice obilježen je Hrvatski dan liječnika.

Prije 150 godina, 26. veljače, skupina liječnika utemeljila je liječničko društvo, tada osmu liječničku udrugu u Europi, sa željom da se unaprijedi medicinska struka. Tom prigodom je zamjenica župana Jasna Petek naglasila važnost medicinske profesije, rekavši da biti liječnik nije samo zanimanje, nego prije svega poziv.

Briga i predanost u liječenju

Prigodom obilježavanja Hrvatskog dana liječnika, u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice predavanje je održala specijalizantica kardiologije te dobitnica prestižne Nacionalne stipendije Loreal – UNESCO Za žene u znanosti 2023. dr.med Ivana Sopek Merkaš Inovativna perspektiva kardiorehabilitacije i prevencije – iskustvo edukacije iz Klinike Cleveland. Govorila je o stečenim iskustvima u Klinici Cleveland u kojoj je boravila te povezano s time inovativnoj perspektivi kardio-rehabilitacije i prevencije.

Bolnica se posebno ponosi obraćanjem doajena kardiologije prof.dr.sc. Krunoslava Turkulina, umirovljenog liječnika specijalne bolnice, koji se prisjetio svojih početaka u bolnici gdje je značajno doprinio razvoju kardiološke rehabilitacije.

Foto: SBKT

Zamjenica ravnatelja i voditeljica Odjela za medicinsku rehabilitaciju ortopedskih i traumatoloških bolesnika dr.sc. Darija Granec, dr.med. fizijatar-reumatolog je zaključila kako je liječnički poziv od iznimne važnosti za funkcioniranje zdravstvenog sustava te kako se zajedničkim snagama mogu prevladati svi izazovi. Ujedno je zahvalila kolegama na svakodnevnoj brizi i predanosti u liječenju bolesnika.

– Svi mi koji živimo u Krapinsko-zagorskoj županiji imamo veliku privilegiju što imamo zaokruženu lepezu zdravstvenih usluga i možemo reći da se one pružaju pravodobno i kvalitetno svakom pacijentu koji je u potrebu. Znamo da je vaše zanimanje ujedno i vaš životni poziv te vam uz čestitke za Hrvatski dan liječnika zahvaljujem na velikom entuzijazmu, znanju i stručnosti kojim iz dana u dan obavljate svoj posao – poručila je zamjenica župana Jasna Petek.

Na obilježavanju su bili i liječnici u mirovini, oni koji su svoj radni vijek proživjeli u Specijalnoj bolnici (Foto: SBKT)

Čestitkama se pridružio i ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Danijel Javorić Barić, naglasivši koliko je ponosan što bolnica zapošljava 60 liječnika specijalista i specijalizanata te kako se nada da će ih u budućnosti biti još više. Iskazao je zadovoljstvo što su se obilježavanju odazvali liječnici koji su svoj radni vijek proživjeli u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Naglasio je kako se sa svojim timom svakodnevnim naporima trudi učiniti bolnicu poželjnim poslodavcem kako za liječnike tako i za ostale medicinske i nemedicinske radnike.