Počelo je. Nakon što je jučer SDP-ov kandidat za župana Željko Kolar optužio HDZ-ova kandidata za nerad, Ernest Svažić uzvratio mu je da laže

Kolar je rekao da Svažić u Krapinskim Toplicama, gdje je načelnik, nije napravio niti sportsku dvoranu. Svažić je sazvao novinare i poručio mu da je manipulator, ali da ionako neće još dugo.

‘Dvorana je Kolarov propust’

– Kolar manipulira činjenicama, ali ne zadugo. Predbacuje mi da neki projekti u Krapinskim Toplicama nisu ostvareni i za to okrivljuje mene. To je lažna konstrukcija u maniri Željka Kolara. Trodijelna sportska dvorana je projekt u njegovoj ingerenciji, a Općina kojoj sam ja na čelu je za dvoranu odradila svoj dio posla. Kolar svoj nije i to je činjenica – rekao je Ernest Svažić.

Naglasio je kako mu nije cilj nikakva svađa, najmanje lažne optužbe kako to čini SDP, već ukazivanje na ‘stvarnost koja nije blistava, a za koju odgovornost snosi aktualna županijska vlast’.

Osvrnuo se i na Kolarov predizborni program rekavši da su u njemu jedino izvedivi, ne Kolarovi, nego Vladini projekti, točke koje je Vlada usvojila na sjednici u Krapini.

– Kolar namjerava većinu projekata financirati iz fondova Europske unije?! Podsjećam ga da je Krapinsko-zagorska županija povukla iz EU fondova 339 kuna po glavi stanovnika, a Varaždinska 1.499 kuna – upozorio je Svažić, ocijenivši to još jednom Kolarovom bajkom.

Samo tri Županije gore od nas

Iznio je podatak da smo na 17. mjestu po povlačenju novaca iz EU fondova od 20 hrvatskih županija. Iza nas su samo Lika, s gotovo trostruko manje stanovnika, i još dvije županije.

– Za mene je politika časno služenje i kao budući župan napravit ću sve da više nikada ne budemo zadnji među kajkavskim županijama – poručio je Svažić.

Svažić je za SDP-ov predizborni program rekao da su ‘bajke nesposobne županijske vlasti’

Izdvojio je i da je iz Zagorja u 20 godina, kako je rekao, loše županijske vlasti, iselilo 15 tisuća mladih ljudi.

–  Otišle su cijele obitelji iz, zasigurno, kraja sa šansom koji nazaduje zbog nebrige i vladanja, a ne služenja. To se više neće događati. Zagorje više neće biti zadnje, Zagorje bu prvo! Pitate odakle novac? Iz EU fondova, istih onih koje Kolar nije iskoristio – zaključio je Svažić.