Tražimo od župana Željka Kolara da hitno nađe novac za kupnju PCR-uređaja za testiranje na virus COVID-19, pozvali su HDZ-ovi (grado)načelnici

Poslali su priopćenje za javnost koje potpisuje Mirko Krznar, načelnik Konjščine i koordinator gradonačelnika i općinskih načelnika HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

‘Zavod nema novaca zbog župana’

U priopćenju kažu kako podržavaju inicijativu Emila Gredičaka, gradonačelnika Oroslavja o zajedničkom financiranju nabavke uređaja. Gredičak je predložio da zagorski gradovi sudjeluju s po 50.000, a općine s po 20.000 kuna. Time bi se skupilo potrebnih oko 800.000 kuna za PCR-aparat.

Koordinacija se pridružila, kažu u priopćenju, i inicijativi Žarka Tušeka, predsjednika zagorskog HDZ-a, o hitnoj kupnji toga uređaja.

Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije trenutno nije u mogućnosti sam osigurati sredstva potrebna za kupnju uređaja jer im je župan Kolar u proteklih nekoliko godina svojim odlukama uzeo sav višak prihoda, šest milijuna kuna ‘, obrazložili su u priopćenju Koordinacije.