Gotovo cijelo Petrovsko je gradilište. Traju radovi na mjesnom groblju, gradi se nogostup u naselju Stara Ves, cesta od Slatine do zaseoka Jurini, sanira se klizište Golci u Preseki Petrovskoj

Mala je to Općina koja sa svojim proračunom ranije nije mogla financirati niti ulagati u izgradnju osnovne infrastrukture. Uz potporu Vlade, resornih ministarstava i strukturnih fondova Europske unije, kroz operativne programe Vlade, ‘povukli’ su gotovo 17 milijuna kuna kroz četiri godine.

Veliki izazovi za malu općinu

– U posljednje četiri godine izgradili smo 21 kilometar vodovodne mreže i ostaje nam još 15-ak kilometara da bi u cijelosti pokrili općinu Petrovsko javnom vodovodnom mrežom. U tih 21 kilometar vodovodne mreže Hrvatske vode su uložile oko 8,1 milijun kuna, a dva milijuna kuna uloženo je iz proračuna Općine, što ne bi bilo moguće da nema kompenzacijskih mjera Vlade kojima se bitno popravlja manjak poreznih prihoda – rekao je načelnik Općine Ivan Šanjug.

On je danas ugostio Žarka Tušeka, zastupnika nedavno raspuštenog Sabora i predsjednika zagorskog HDZ-a i s njim obišao gradilišta koja su otvorena i na kojima traju radovi .

Radovi na rekonstrukciji ceste od škole u Slatini do zaseoka Juriki

– Ovo je općina koja ima velike izazove u razvoju svoje komunalne infrastrukture i koja iz godine u godinu diže standard stanovnika na razinu koja je impresivna i za mnoge veće sredine. Čestitam im na tome. Uistinu sam ponosan na brojku od gotovo 17 milijuna kuna projekata i direktnih investicija uz potporu Vlade, što je rezultat onoga što smo zajedno radili unazad četiri godine – izjavio je Žarko Tušek.

U četiri godine više no ikad

Dodao je kako u 20 godina, prije mandata aktualne Vlade, ukupno nije bilo toliko investicija kao u samo posljednje četiri godine.

U Petrovskom se već niz godina radi i na sanaciji klizišta, a svakog proljeća intenzivno i na uklanjanju šteta koje nastaju uslijed bujica.

Izgrađen je nogostup u naselju Stara Ves

– Naše ceste uglavnom su brežuljkaste, s više od 20 posto padova i uspona, što zahtijeva dodatna sredstva za sanaciju. Kontinuirano radimo i na prevenciji, kako bi spriječili nastanak oštećenja na cestama. Samo u posljednjih godinu dana smo, uz cestu u dužini od tri kilometra, presvukli novim slojem asfalta još i 2,5 kilometara cesta u naseljima Rovno i Štuparje. Za to smo dobili 400 tisuća kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja – rekao je načelnik Šanjug.

U planu je veliki kapitalni projekt, izgradnja sportske dvorane pri Osnovnoj školi. Za tu je investiciju Vlada već donijela odluku 6. prosinca 2019. na sjednici u Krapini. Tad je doneseno niz odluka o investiranju 3,6 milijardi kuna u 38 projekata u Krapinsko-zagorskoj županiji.