Rijetki su događaji na kojima se ne pojavi župan Željko Kolar. Ako mu se tjedan čini ‘klimav’, lako se projektira neko događanje.

No, lako za njega. Navikli smo. Ali da na otkrivanje table geodetske izmjere, koja već godinama traje u Zagorju, dolazi čak i glavni ravnatelj Državne geodetske uprave…

De je bil gablec?

Svašta su u Hrvatskoj političari dosad već otvarali. Nekada su se svečanosti priređivale za postavljanje kamena temeljaca, a onda se kroz godine trend mijenjao. Tako je prošli tjedan u Bedekovčini upriličeno ‘otkrivanje’ – table.

Počela je katastarska izmjera u Komoru, pa je red da se već ranije postavljena tabla pokrije, pa otkrije. I da sve to zabilježe fotoaparati i kamere. I okupe se bitni ljudi, župan Željko Kolar, načelnik Bedekovčine Darko Ban, pa i glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek!

Bili su tu još i predsjednik Općinskog suda u Zlataru Vinko Vladić, pročelnik Područnog ureda za katastar Krapina Zdravko Cesarec, voditeljica Odjela za katastar nekretnina Zabok Monika Gračanin, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Bedekovčina Sandra Vorih i predstavnici tvrtki izvođača radova.

Valjda je otkrivanje table i katastarska izmjera Komora doista od državnog značaja kad je do Zagorja potegnuo osobno glavni ravnatelj, a vijest je na službenim stranicama objavila i Državna geodetska uprava.

Katastarsku izmjeru će sa 40 posto financirati Državna geodetska uprava, a sa 60 posto mještani za svoja zemljišta, a Općina Bedekovčina za državna i javna. Izmjera katastarske općine Komor koštat će 15,5 milijuna kuna.