Kako ne bi ostali socijalno isključeni, 134 korisnika, osobe s invaliditetom i stariji, odsad će biti uključeni u projekt ‘Superstar’

Zahvaljujući njemu, ti će ljudi dobiti sustavnu pomoć oko aktivnog uključivanja i poboljšanja zapošljivosti.

Pomoć i socijalna integracija

Nositelj projekta je Grad Zabok, a partneri u provedbi su gradovi Donja Stubica i Oroslavje, općine Gornja Stubica, Marija Bistrica, Stubičke Toplice, Veliko Trgovišće, te Gradsko društvo Crvenog križa Zabok i Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica.

Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Zabok, kao nositelj projekta, s partnerima se na natječaj prijavio 20. siječnja ove godine. Projekt im je upravo odobren i za njega će dobiti 1.655.520,00  bespovratnih kuna.

Voditeljica projekta Martina Šarić kroz program Superstar borit će se protiv socijalne isključenosti ranjivih skupina

– Analiza problema ukazala je da je nužno osmišljavati nove socijalne usluge kao podlogu za uvođenje socijalnih inovacija. Projekt SUPERSTAR obuhvaća pružanje pomoći za 134 korisnika koji nisu uključeni niti u jedan oblik primanja pomoći i prijeti im socijalna isključenost. Koordiniranim aktivnostima u projektu pružit će se sveobuhvatna usluga koja uključuje pomoć pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti te socijalna integracija – pojasnila je voditeljica projekta Martina Šarić, viša stručna suradnica za društvene djelatnosti u Gradu Zaboku.