U utorak 22. prosinca u 6.30 u Domu Lobor-grad preminula je Ana Martinić, baka koja je 6. prosinca proslavila 100. rođendan

– Želim na autobus za Dubravu Zabočku – rekla nam je baka kad smo s njom čuli telefonski za veliki rođendan.

Želja joj se nije ostvarila. No otišla je draga baka na put, možda baš autobusom kojim se toliko željela voziti. Otišla je mirno, u snu, bez boli.

Zauvijek zaspala

Ana Martinić, rođena Trgovec iz Dubrave Zabočke, 6. prosinca proslavila je svoj 100. rođendan. U toplom okruženju u Domu Lobor-grad u Loboru gdje su, rekla nam je tada, svi dobri prema njoj, ovaj veliki rođendan morali su proslaviti u skladu s trenutnom situacijom. Radovala se tortama, radovala se slavlju, radovala se životu.

Prije 22 dana u Domu Lobor-grad uz torte je baka Ana Martinić proslavila 100. rođendan

– Prošli tjedan, kada je korona virus probio na ženski odjel, napravili smo korisnicama brzi test. I baka Ana je bila pozitivna iako nije imala nikakve simptome. Malo je bila umornija, ležala je, ali je bila pokretna, sjela bi za stol za vrijeme jela. Dobro je jela, imala je apetit. Na žalost, jutros u 7.30 nas je napustila. Samo je zaspala u snu, pa vjerujemo da je riječ o srčanom zastoju. Baš smo žalosni – tužna je Antonija Miholić, glavna sestra u Domu Lobor-grad.

Žalosna je i ravnateljica Darinka Sviben.

100 godina i 16 dana

– Odlaze nam ljudi, tužni smo. Svaki od njih je dobar duh našeg Doma. Baka Ana je bila baš pozitivna, draga, uvijek dobro raspoložena. Tko zna, da nema korone, možda bi još neko vrijeme poživjela. Baš se nekako vežemo uz naše korisnike – tužna je zbog odlaska bake Ane ravnateljica Sviben.

Baka Ana, kažu u Domu, bilo je izuzetno topla i draga žena, nezahtjevna, dobroćudna i vesela do zadnjeg trenutka

Baka Ana živjela je 100 godina i 16 dana. S pokojnim suprugom Tomom Martinićem imala dvoje djece, Nadu i Dragutina. I oni su već pokojni, a od obitelji ima četvero unučadi, 10-ero praunučadi i dva prapraunuka. U Dom Lobor-grad premještena je nakon požara u Domu Zelena oaza u Andraševcu.

Pamtit ćemo je i kao veliku obožavateljicu Čokolina. Nakon našega članka, Domu su se javili iz Podravke i pitali smiju li, s obzirom na epidemiološke mjere, baki Ani poslati Čokolino poklon paket. Na žalost, nije mu se stigla radovati.