Brzi vlak Zabok – Zagreb kasni 15 minuta. Molimo putnike za razumijevanje.

Daleko smo mi još od 120 kilometara na sat, koliko iz HŽ-a obećavaju. No, kažu, doći će i taj dan. Ali prvo treba završiti radove.

Upravo zbog radova od 20. do 26. ožujka očekuju se dodatna 15-minutna kašnjenja vlakova za Zagreb iz Zaboka, Zaprešića, Savskog Marofa i Dugog Sela. Iz HŽ Infrastruktura javljaju da 20. ožujka u 8.30 počinju radovi na pruzi državna granica – Savski Marof – Zagreb GK, između Zagreb Glavnog kolodvora i Zagreb Zapadnog kolodvora. Trajat će do 26. ožujka u 18.20 i do tad će vlakovi voziti jednim kolosijekom. I zato će doći do produljenja voznih vremena vlakova.

– S obzirom da će se radovi naizmjenično izvoditi na lijevom i desnom kolosijeku, mijenjat će se organizacija prometa uslijed koje će zbog vožnje jednim kolosijekom dio vlakova biti otkazan – poručuju iz HŽ-a.

Planirani završetak radova je, kažu, sredinom 2024. godine. Tada će vlakovi tom dionicom moći juriti brzinom do 120 kilometara na sat, podignut će se razina sigurnosti i interoperabilnost, a povećat će se propusna moć pruge i mogućnost prijevoza većeg broja putnika.