HDZ Krapinskih Toplica priopćenjem za javnost upozorava na sumnjivi natječaj za ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

Općinska organizacija na čelu s predsjednikom Krunoslavom Jagarićem proziva SDP, župana Željka Kolara i saborskog zastupnika Sinišu Hajdaša Dončića, da provodi namješteni natječaj, a na čelo bolnice koja posluje s 90 milijuna kuna gubitka dovode stranačkog čovjeka bez i jednog dana radnog iskustva u zdravstvenom i menadžerskom sustavu. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice dobiva novoga ravnatelja. Iako javni natječaj još nije završen niti je Upravno vijeće bolnice imalo priliku odabrati kandidata, novi ravnatelj je već poznat. Instalirat će ge SDP, odnosno župan Željko Kolar. Stranka koja se vječito poziva na transparentnost, nekorumpiranost i zakonito djelovanje još jednom dokazuje kako sve radi suprotno. Javnost je već kroz medije mogla doznati ime novoga ravnatelja. Trebao bi to biti Danijel Javorić Barić, mladi čovjek koji ima tek 28 godina i nula godina iskustva na poslovima kakve zahtjeva ova odgovorna pozicija. Tim više što u ovome trenutku, prema javno dostupnim financijskim podacima, Bolnica posluje s oko 90.000.000,00 kuna gubitka.

Dok župan Željko Kolar svakodnevno u lokalnim medijima veliča svoj lik i djelo, do sada niti jednom nije progovorio o stvarnom stanju u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Aktualna ravnateljica Željka Žnidarić u svoja je dva mandata imala bezrezervnu podršku SDP-a i župana, što znači da su bezrezervno podržavali poslovanje koje vodi u ponor.

Iz tog bi ponora Bolnicu sada trebao izvući pravnik koji je diplomirao tek prije pet godina, a jedino radno iskustvo mu je u pravnoj struci i to kao odvjetničkog vježbenika i asistenta na Pravnom fakultetu gdje predaje Opću povijest prava i države. Nimalo ne omalovažavajući Barićevu pravnu struku i njegovo snalaženje u pravnome svijetu, niti njega osobno, ipak moramo javnost izvijestiti o mogućim negativnim posljedicama za opstanak ove bitne zdravstvene ustanove, ne samo za zagorski kraj već i za cijelu Hrvatsku.

Kako je Danijel Javorić Barić član Predsjedništva SDP-a Krapinsko – zagorske županije, nedvojbeno je riječ o političkoj ‘instalaciji’ za koju je, uz župana Željka Kolara, direktno odgovoran i predsjednik ŽO Siniša Hajdaš. Kao čovjeka koji itekako poznaje svijet ekonomije, javno ga pozivamo da spriječi političko kadroviranje Željka Kolara, da se zauzme za transparentan natječaj kroz koji će se naći lider koji ima iskustvo i ekonomsko znanje i koji će preuzeti vođenje Bolnice kao menadžer koji, zahvaljujući iskustvu, zna i može upravljati zdravstvenim sustavom.

Općinska organizacija HDZ-a Krapinske Toplice ne lobira ni za čije ime niti stranačku pripadnost. Samo želimo upozoriti na mutne SDP-ove natječaje i kadroviranja u trenutku kada je posljednja šansa da se Specijalna bolnica spasi, da joj se vrati ugled kakav je nekada imala. A to ne može napraviti čovjek bez dana iskustva na takvim poslovima.

Na koncu, pitamo i Željka Kolara i Sinišu Hajdaša Dončića bi li neiskusnog čovjeka postavili da im preuzme vođenje tvrtke? Doduše, niti jedan od njih nikada nije morao ovisiti o kapitalu koji je sam stvorio, već su isključivo plaću zarađivali na teret poreznih obveznika, pa razumijemo da je odgovornost prema javnome novcu daleko manja.

Ipak, ovdje je riječ o zdravstvenoj ustanovi koja je, za sada, još uvijek u vlasništvu Krapinsko – zagorske županije. Vjerujemo da će kao odgovorni ljudi, kojima je stalo do Bolnice i Krapinskih Toplica, na koncu ipak pronaći ne dobro, nego izvrsno rješenje, a to nikako nije čovjek s nula iskustva. Osim pacijenata, stabilnost ove važne zdravstvene ustanove zaslužuju i svi njezini djelatnici. Dovođenje čovjeka bez imalo iskustva ponižavajuće je za liječnike, fizioterapeute, medicinske sestre, za svo medicinsko osoblje koje svojom predanošću, znanjem i velikim iskustvom svakodnevno brine o ljudskim životima.’, piše u priopćenju Općinske organizacije HDZ-a Krapinske Toplice.