SDP je partneru Viktoru Šimuniću okrenuo leđa u svibnju ove godine i od tada ni na jednoj sjednici Gradskog vijeća nisu izglasane ključne točke.

Tako je bilo i sinoć kada vijećnici nisu prihvatili predloženi rebalans proračuna i to iz novog pokušaja. HDZ-ovci su bili suzdržani, SDP-ovi vijećnici na sjednicu nisu ni došli. Pred Gradom je donošenje proračuna za 2023. godinu i sad je već evidentno da je vlast Viktora Šimunića u krizi.

Emilu nije jasno zašto je plaćena struja

Kako je izvijestio zagorje.com, zbog neizglasavanja rebalansa upitne su isplate božićnica umirovljenicima, stipendija, naknada za novorođene.

– Lani nismo mogli jer smo bili u financijskim problemima, a sada kada smo financijski stali na noge i imamo višak prihoda, nažalost, koče nas vijećnici – komentirao je nakon sjednice gradonačelnik Viktor Šimunić.

Na rebalans je primjedbe imao bivši gradonačelnik Emil Gredičak (HDZ), kojemu nije bilo jasno zašto su neke stavke u proračunu ‘probijene’. Nakon što su bili suzdržani, napustili su sjednicu. Šimunić je pojasnio novinarima da stavke su ‘probijene’ zbog poskupljenja energenata.

– Da, neke stavke su probijene u proračunu, ali morali smo platiti struju. Svi znamo da su energenti poskupjeli, pa nismo mogli dozvoliti da nam pogase javnu rasvjetu i ištekaju sve priključke. Zato je rebalans tu, da se korigiraju stvari i mijenjaju. Imamo višak prihoda, znatna poboljšanja u financijama, ali ne možemo ih koristiti – osvrnuo se Šimunić na ponašanje gradskih vijećnika.

Grad Oroslavje uskoro bi trebao izglasati proračun za 2023. Sudeći po potezima vijećnika HDZ-a i SDP-a, proračun neće biti izglasan.

– Ak bude ovak’, onda su izbori jedino rješenje. Nek’ ljudi vele kaj hoće i na koji način će funkcionirati ovaj Grad – Šimunić u tom slučaju izbore vidi kao jedino rješenje.