Kućni testovi za koronu od danas su u prodaji u jednoj zagorskoj ljekarni, a od petka u svim Ljekarnama Krapinsko-zagorske županije te Ljekarnama Švaljek 

Ako već danas želite doma provjeriti imate li virus COVID-19, kućni test možete kupiti u Županijskoj ljekarni u Zaboku. Cijena testa je 69 kuna.

Točnost testa 98,72 %

Od petka će se testovi moći nabaviti i u Županijskim ljekarnama u Krapini, Humu na Sutli, Desiniću i Svetom Križu Začretju, doznajemo od Dubravke Frinčić, ravnateljice Ljekarni Krapinsko-zagorske županije.

Od 28. svibnja će, najavili su iz tvrtke Salvus koja je uvezla Boson Biotech kućni test za Ljekarne Švaljek, biti dostupan u svim Ljekarnama Švaljek u Krapinsko-zagorskoj i Zagrebačkoj županiji te Gradu Zagrebu.

Test je vrlo jednostavan. Njime se registrira kvalitativna prisutnost antigena. Koristi se na površini nosa, na oko dva do 2,5 cm. Uzeti bris stavlja se u tekućinu, a rezultati su gotovi za 15 do 20 minuta. Sav ‘alat’ za testiranje dolazi u paketu.

Kineski proizvođač Xiamen Boson Biotech navodi da je točnost testa 98,72 posto. Ipak, test nije nikakva službena potvrda ni da ste negativni niti pozitivni. Može vam služiti samo kao orijentir ako, primjerice, odlazite na neko kućno druženje. Za sve ostalo, tu je PCR test.