Vodeni park Aquae Vivae bit će kažnjen zbog kršenja mjera koje je donio Nacionalni stožer, potvrdili su nam u Službi civilne zaštite Krapina

Kazna se ne odnosi na bazene već na restoran koji je, pojašnjavaju u Civilnoj zaštiti, bio otvoren i radio unatoč tome što nije smio.

Nemaju smještajni kapacitet

Restorani i kafići u cijeloj zemlji zatvoreni su od 28. studenog. Smiju raditi samo oni koji su u sklopu hotela ili drugih smještaja, a hranu i piće posluživati isključivo gostima koji tamo noće. Vodeni park u Krapinskim Toplicama je registriran kao hotel, no činjenica je da imaju samo bazene, bez smještajnih kapaciteta.

Prema odlukama Stožera koje su na snazi od 28. listopada, u Aquae Vivae restoran nije smio raditi. No, radio je. Pa su se na društvenim mrežama počele pojavljivati fotografije punih kupališta. Portal telegram.hr objavio je 10. siječnja priču o tome kako u Zagorju radi restoran za kupače. Dan nakon objave tamo stiže kontrola Civilne zaštite iz Krapine.

– Postoje jasne upute za rad bazena, ali i za rad restorana. Aquae Vivae nemaju smještajni kapacitet i njihov restoran je radio mimo preporuka Stožera. Mi nikoga ne možemo zatvoriti niti otvoriti. Naša je zadaća kontrolirati provođenje odluka Stožera, što smo u ovom slučaju i učinili. Restoran nije smio raditi, inspektori su napravili zapisnik i podnijeli smo prekršajni nalog Državnom inspektoratu – rekao nam je Josip Cigula, voditelj Službe Civilne zaštite u Krapini.

‘Vade’ se da su Hotel

– Od sutra naš restoran neće raditi, ali to nije u skladu s preporukama, jer smo mi službeno registrirani u skupinu hoteli, iako još nemamo smještajne kapacitete. Stoga ćemo se na ovu odluku žaliti – izjavila je Martina Crljen, direktorica Aquae Vivae za Poslovni dnevnik 12. siječnja.

Našim pozivom nije bila oduševljena i nervozno nam je odgovorila kako nije istina da su zatvoreni.

– To je dezinformacija, nitko nas nije zatvorio, kupalište radi – pokušala je skrenuti s teme restorana.

Voditelj Službe CZ-a Krapina Josip Cigula rekao nam je kako je bilo i pritisaka na njih nakon nadzora (Foto: Aquae Vivae/Instagram)

Na naša tri uzastopna pitanja je li restoran radio, je li kod njih bila ‘inspekcija’ Civilne zaštite, jesu li restoran morali zatvoriti, odgovarala je samo da ‘kupalište radi’ i nakon toga prekinula telefonsku vezu.

– Restoran je radio. Unatoč pritiscima, a bilo je telefonskih poziva, mi smo podnijeli prijavu – dodao je Cigula.

Da su u Aquae Vivae kršili mjere, potvrdio je prije dva dana na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera i dr. Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.