Psa su spasili prolaznici koji su mu skinuli ogrlicu. Policija je ogrlicu oduzela, no psa je vratila vlasniku.

Još jedno u nizu zlostavljanja životinja. Ovaj put u Sinju gdje je lovac psu stavio zakonom zabranjenu električnu ogrlicu. Svjedoci koji su to vidjeli i spasili psa patnje kažu da ga je električna ogrlica tresla pola sata.

Pokakao se od muke

Uznemirujuću priču i video spašenog lovačkog psa objavila je udruga Prijatelji životinja. Pišu kako je psić, čiji je vlasnik lovac iz Sinja, umalo umro. Svjedoci tvrde i da tamošnji lovci neprestano muče svoje pse tijekom lova.

– Snimljeno je sve, ogrlica koja ga je tresla jako dugo da se i pokakao od muke. Kad smo mu skinuli ogrlicu štene od šest mjeseci osjećalo se sigurno. Snimljen je i zid koji je od muke preskočilo, a viši je od dva metra. Malo stvorenje je taj zid preskočilo u potrazi za slobodom od ogrlice koje ga je tresla, ubijala – kažu spasitelji.

Photo: Prijatelji životinja/Facebook/Screenshot

Sve su prijavili policiji koja je ogrlicu oduzela vlasniku. No, ne i psa, on mu je vraćen.

– Ljubav mala izmučena. Pogledaj, na tuđem dvorištu on se ponaša kao da je tu rođen. Zlostavljači, prokleti bili! – čuje se u videu čiji je manji dio objavljen u javnosti, onaj gdje je pas spašen i vidno pod stresom nakon patnje.

Video zlostavljanog psića pogledajte OVDJE.

Zabranjene, a prodaju se

Uporaba električnih ogrlica je zabranjena prema Zakonu o zaštiti životinja. Paradoksalno, uporaba je zabranjena, ali ne i prodaja. Ogrlice za dresuru možete kupiti u slobodnoj prodaji, a prodavači ih reklamiraju kao ‘odlične proizvode za dresuru i protiv lajanja koji će pomoći da neposlušan pas na učinkovit i brz način konačno počinje prihvaćati naredbe vlasnika…’.

Ogrlice za dresuru pasa koje im nanose patnju i zabranjene su za uporabu mogu se, nažalost, kupiti u slobodnoj prodaji (Photo: Garmin)

Osim što je vlasnik psa počinio prekršaj korištenjem električne ogrlice, tu je i kazneno djelo mučenja životinja.