Mješanka belgijskog ovčara i labradora bila je kućni ljubimac. Prvo je ‘čuvala’ dijete, a onda je prije tri godine završila tečaj službenih pasa za detekciju droga i eksploziva

Iako je još mlada u svom poslu, uz svog prijatelja Johnnyja našla je 500 milijuna kuna vrijedan kokain u luci Ploče. Molly je samostalno zaslužna za otkrivanje 61 kilograma marihuane, vrijedne šest milijuna kuna.

Luda za lopticom

Molly je to bila prva velika, kapitalna zapljena u policijskoj karijeri. Najveći njen ‘ulov’ do sada, pišu 24sata. No nije ova mješanka oduvijek bila radni, policijski pas. Prije policijske karijere bila je ‘samo’ maza, a umjesto ‘napada’ na krijumčare droga, čuvala je malo dijete.

Kada je Molly bila tek štene, udomio ju je mladi bračni par s malim djetetom u Zagrebu s kojim se obožavala igrati. Živjela je u stanu na koji je bila odlično naučena. No, put ju je ipak odveo u policiju. Imala je tek nešto više od godinu dana kada ju je preuzeo Zlatko koji se bavi dresurom pasa.

S kolegom Johnnyjem, belgijskim ovčarom, Molly je odradila ozbiljnu zadaću u ‘padu’ daljnje distribucije droge (Photo: Grgo Jelavić/Pixsell)

– Molly je bila prekrasna i vesela. Bila je odlično naučena na život u stanu i obožavala je lopticu. S njom je bilo vrlo lako raditi. U njoj sam vidio veliki potencijal. Trenirao sam s njom nešto više od četiri mjeseca što je bilo dovoljno da Molly ‘rasturi’ na ispitu MUP-a – ispričao je dreser Zlatko.

Visoke ocjene, diploma i titula

MUP je na svojim internetskim stranicama tada objavio kako su u potrazi za službenim psima. Trener je Molly smatrao idealnim kandidatom s obzirom na to kako četiri psa, koja je ranije trenirao, već godinama rade s policijom.

– Odveo sam Molly na testiranje, oduševila ih je i dobila sve visoke ocjene – dodao je ponosno Zlatko.

Molly je vesela i zaigrana, ali vrlo predana policijskom poslu i zadaćama (Foto: Privatni album)

Otišla je u Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa na Policijskoj akademiji u Zagrebu gdje je prije tri godine pronašla svog partnera i prijatelja. Na tečaju za vodiče službenih pasa za detekciju droga, eksploziva i zaštitno-tragačke namjene krenula je njezina budućnost u rukama Marija Žigića s kojim je naporno radila i zaslužila diplomu i novu titulu službenog psa PU dubrovačko-neretvanske.

Molly sada ima pet godina. Kako je sve uvijek lakše u paru, uz svog kolegu Johnnyja, belgijskog ovčara, pronašla je čak 575 kilograma kokaina u vrijednosti 500 milijuna kuna, koji je bio skriven u kontejneru s bananama na brodu u luci Ploče.

Oboje su za nagradu dobili sočne odreske, a Molly i svoju najdražu lopticu.