Ne zanimaju vas zakoni, krojite svoja pravila, nemate kodeksa, nemate časti. Likujete kad ubijate peseke. Vi niste lovci! Vi niste ljudi! Vi ste razularena banda! 

Banda koju nitko ne želi kontrolirati. Banda koju nitko ne želi kazniti. Banda koju financiramo iz državnih, županijskih, gradskih i općinskih proračuna. Da brinete o divljim životinjama.

Umjesto toga, vi ubijate – pse! Ubili ste Mikija! Mikija od devet mjeseci. Mikija moje veličine i moje kilaže! Kojeg ste smaknuli pod optužbom da ganja srne!? Gdje ste ga sakrili? Gdje ste ga bacili? Gdje ste ga pokopali?

Svi koji šutite ste ubojice!

Nije ubojica samo onaj koji je pucao. Ubojice ste svi vi koji ste mu to dopustili, koji to dopuštate i opravdavate. Ili ne opravdavate, ali šutite. Šutite jer nemate muda. Ali imate puške. I plačete ko pi…. Ne za Mikijem. Ne za stotinama drugih pasa (i mačaka) koje ste smaknuli. Plačete jedino ako i kada vam oduzmu sredstvo za ubijanje.

Kada je na Silvestrovo 2019. na Trškom Vrhu retrivera Balta ubio pripiti lokalni lovac, predsjednik LD-a Krapina Ivan Puljek rekao je da je ‘lovac branil interese Lovačkog društva’. Javno je novinarki izjavio: ‘…pucal je po zakonu!… Pucal je po etici… Ne znam zakon o pesima niti me ne zanima, ja znam Zakon o lovstvu… To je bil samilosni hitac…’.

Ivan Puljek nikada nije snosio sankcije u Lovačkom savezu zbog izgovorenih riječi i zbog javnog priznanja da oni pese ubijaju i da će ih ubijati.

Drugi lovac, Branko Antolić, predsjednik LD Šljuka iz Desinića, čiji je član i lovac koji je pucao u Mikija, govori da su ‘navodno izašla nova pravila prema kojima se u pse više ne smije pucati, ali ih njima nitko nije službeno poslao’!?

Na stotine je još takvih lovaca, predsjednika, govornika, tumača zakona. Sve njih podržava Hrvatski lovački savez. Svi su oni članovi jednoga društva koje nikada javno nije poslalo niti jednu ispriku, apel, zapovijed – ne ubijajte pse!

Striček Davor, budi naš glas!

Zato ja, Pippa od Zagorja, javno pozivam sve dobre i poštene lovce da dignu glas za Mikija. Pozivam javno i Hrvatski lovački savez da izbaci iz društva sve članove koji harače po selima i pucaju po svemu što se kreće. Kad im se hoće i kako hoće. Pozivam HLS da na svojim internetskim stranicama (ne znam zašto to nisu već davno debelim slovima istaknuli), objave strogu zabranu ubijanja pasa (i mačaka) i citiraju članak zakona prema kojem je to kazneno djelo koje se kažnjava zatvorom!

Ja policiju jako volim, ali… Jeste li ikada, kao što radite niz akcija, odradili barem jednu akciju kontrole lovaca u vrijeme lova? Svaki lov vam moraju najaviti. Jeste se li ikada sjetili provesti akciju barem kontrole alkoholiziranosti?

Pozivam i javno stričeka Davora, ministra policije, da digne glas za Mikija! Striček Davor, imaš peseka, znam da ga voliš, znam da voliš sve peseke. Budi naš glas. Naš prvi veliki glas koji će pokrenuti čišćenje ‘lovaca’.

Da i opet sve ne ode u Pippin dim.

Miki je platio glavom zbog nemarnih vlasnika i bešćutnih lovaca. Za lovca nema opravdanja. Ali pitam i vlasnike, koliko ste tražili Mikijevo truplo da imate dokaz za ubojstvo? Moj bi Komandant golim rukama prekopal cijelu šumu dok me ne najde…

*Pippu možete pratiti na njezinu Facebook profilu Ja nisam pes, ja sam Pippa