O.K., napravila sam par sranja. Recimo, spičkala sam maltezericu u more kaj je po cele dane na plaži čvekljala. Maltezerica proplivala, gazdarica vesela bila. Sad smo si pajdašice. I niko niš ne brunda niti ne prigovara. Ak’ mene nisu deportirali…

Ne znam za svoje Komandanta i Organa, al’ meni je u Kukljici kak na vatrogasnoj zabavi. Si veseli, nasmijani, opušteni, ljubazni. Mi peseki nikome ne smetamo. Dobro, meni koji zasmeta, zlegitimiram ga i ak je ‘čist’, peljaj dalje.

Prvo se zbrojite, a onda oduzmite

To Komandant ne razme. Pa mi drži prodike. A nije joj palo na pamet da ja samo zemem podatke i da po zakonu pesa prijavim na eVisitor. Sakoga turista treba prijaviti. Da bu nas više. Pumpam državi statistiku. Jer sam domoljub!

Već vam dugo ja tu hodim. I nema mi boljih domaćina od ljudova u Apartmani Maria. Jer oni vole peseke. Zato, kad vas negdi otkantaju, vi lepo nazovite tetu Dunju na
091 537 0095 i vaš pesek bu primljen kak kralj. Ili se zabilježite na  Bookingu, Apartments Maria, Kukljica.

Ne razmem ove kaj čvekljaju kak ova moja pajdašica maltezerica. Napijeju se i najedeju i onda po fejsu cendraju i račune nam na nos nabijaju. Boli me pipa za tuđi račun. Da si se prije zbrojil neg’ si se oduzel, ne bi sad u glavi ringišpil imel. Zapraf, sam’ dripaju. Sereju. Ostalo im zalihe rit papira od korone.

Upecala sam se na Udicu

Nikak si nisam mogla ribu vloviti. Komandant i Organ nisu imali izbora. Morali su me peljati u konobu. Je da sam završila kak pes pod stolom, al’ bar ni niko skužil da sam obična pijana Zagorka i da bi pod stolom ovak i onak završila. Ovak sam ostala dama.

A kak damu su me i primili. I ni im smetalo kaj sam održala bukvicu švabici dobermanki. Samo sam iskala ‘ausvajs’. I još me dragi dečko konobar došel pomaziti i rekel mi je ‘nemoj se sekirati, pa ti nju riješiš s tim svojim lepim repekom’.

Onda je došla druga draga cura konobarica. Ni me vidla pod stolom, pa mi je malo stala na šapicu. Rekla je i ‘oprosti, nisam te vidla’. I mazila me i mazila. Pa sam glumila da sam uvređena. Tak kaj me je još mazila.

Konoba Udica je nekaj najčarobnije kaj sam u životu doživela. A sigdi sam već bila

A teta vlasnica… Ona je zakon! Takva čudesa nam je na stol donesla kaj bi najrajše do Božića ostala. Ja vam v životu nisam tak finu ribicu papala. Mislila sam da sam v raju. Striček vlasnik je glavni kuhar. Ja bi si ga mam doma zela. Taj vam tak spremi papati da još tri dana popevate od radosti. Okus vam zarobi dušu. E, tak vam je fino tam.

Konoba Udica. Ak’ si u Kukljici, a nisi se uhvatil za Udicu, kak da mora videl nisi.

Bez sira v riti svira

Ak se premišljate za drugo leto, najte dugo. Ja, Pippa, prva kuja influencerica preporučam otok Ugljan i meni srcu i šapici dragu Kukljicu. Niko vas od tam ne bu hitil van, pokral vam vure i peneze. Osim ak se ne zovete Nikolina. Al’ to je već Pippin dim.

Ja sam, na sreću, Pippa. Pippa od Zagorja. I dajem šapicu da je Kukljica zakon!

I jadranski šećer za kraj. Nikak ne projuriti uz otok Pag. Tam treba skrenuti. Na jednu adresu, OPG Fabijanić, autohtoni sir. Da bi si zeli najbolji sir u svemiru. Ne onaj industrijski, neg’ pravi domaći. Autohtoni ovčji sir s Paga. Jer, to je sir! Se ostalo je Pippin dim.

Pratite me na Ja nisam pes, ja sam Pippa. Mene i po Jadranu prati moj Pet shop Šapica Zabok.