Mješanca Reksija u subotu 13. ožujka je iz lovačke puške ranio susjed njegova skrbnika

Teško ranjenome psu veterinarsku pomoć pružio je dr. Berislav Levar iz Veterinarske stanice u Budinščini. Reksi je sada na terapijama koje mu pomažu, a čekaju ga još neke veterinarske obrade.

Lovac pogodio but, rebra, sljepoočnicu

Kako nam je ispričao Reksijev skrbnik Ivana Mlinarić (50) iz Topličice kraj Budinščine, u psa je pucao susjed lovac (58). Kao što smo pisali, okrivio je Reksija da mu je ‘potamanio’ 10 kokica. No vlasnik psa kaže da je kod susjeda vidio samo tri mrtve kokoši, ali da ni nema dokaza kako je to učinio njegov pas. Mlinarić sumnja na lisice.

– Ni susjed ga nije vidio da je to pas napravio. Sam mi je rekao da je došao doma, vidio Reksija u svom dvorištu, koje mu nije niti ograđeno jer kroz to dvorište prolazi glavna cesta. Otišao je u kuću po pušku i dvaput opalio u njega – rekao nam je danas Mlinarić koji je sretan što se pas dobro oporavlja.

– Bolje je, jede, pije, počeo je i hodati. Doduše, šepa, ali hoda. Nadam se da se neće dodatno nešto zakomplicirati. Veterinar je svaki dan kod njega – kaže Mlinarić.

Dr. Levar nam je rekao da je na prvu prognoza bila loša, da je pas bio u lošem stanju s puno krvarenja.

– Tri sačme su u njemu. Jedna ga je pogodila u desni but, druga između četvrtog i petog rebra, a treća ispod sljepoočnice. Sve sam mu to očistio, dobio je terapiju antibiotika, protiv krvarenja i protiv bolova. Na terapiji će biti do daljnjega, baš sam sretan da se oporavlja. Boli ga, ipak je to kukni živac, mišići, ali kad je krenulo na bolje, oporavit će se – rekao nam je dr. Levar.