U Zagorju su u nedjelju 26. travnja ubijena dva psa. Oba iz puške. Kujica mješanka ubijena je u Donjoj Šemnici kraj Krapine, drugi pas ubijen je u Jelenjaku kraj Desinića

Kujica je u nedjelju ušla u dvorište 71-godišnjaka. Koliko je poznato, napadala mu je kokoši. Deda je imao pušku domaće izrade. No nije sam mogao pucati, pa je nagovorio susjeda (56) da ubije psa. Susjed je pristao. Kako ne bi, bilo je lakše ubiti životinjicu kad imaš 2,18 promila alkohola.

Oružje, alkohol, bešćutnost

Gdje je bio vlasnik (27) kujice? Zašto je hodala slobodna, bez nadzora? Zasad nam te informacije nisu dostupne. Možda je kujica pobjegla, možda je bio trenutak nepažnje vlasnika. No čini se da je, prema pričama, kujica češće ulazila dedi u dvorište i usmrćivala domaće životinje. Kako god, pas je platio glavom zbog vlasnika, ilegalnog oružja, alkohola i bešćutnosti. Jedan hitac i kujice više nema.

U PU krapinsko-zagorskoj potvrdili su nam usmrćivanje psa. Protiv dede (71) podnijeli su kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja. Prema zakonu, za to je djelo predviđena kazna zatvora do tri godine. Podnijeli su prijavu i protiv njegova prijatelja (56) koji je ustrijelio psa. Njega tereta za kazneno djelo zlostavljanja i ubijanja životinja. Za to je predviđena zatvorska kazna do jedne godine.

Ubijen u dvorištu

Kujica nije jedina nedjeljna žrtva. Oko 17 sati u Jelenjaku kraj Desinića u dvorištu je iz vatrenog oružja ubijen još jedan pas. Trenutno ne raspolažemo saznanjima zašto je ovaj pas platio životom. Ubijen je u dvorištvu vlasnika (56), a u njega je pucao muškarac (38).

U policiji kažu da još traje istraga, pa će detalji biti poznati kada završe.