Baš kao što nam je rekla Dora Kovačević, u ovo doba pandemije umjetnost je dobila novu dimenziju

Tako je i njezina izložba ‘Vrt u Zagorju‘ u Galeriji grada Krapine otvorena – virtualno. Ova akademska umjetnica, kiparica i grafičarka, u Krapini se predstavila izložbom crteža i tapiserija.

Silna energija

– Njezini su crteži čvrsti, potez bogat, snažan i maštovit, radilo se o kolorima ili crno – bijelim crtežima. U motive lišća, vaze i cvijeća te ostale apstraktne šare unosi i svoju kiparsku snagu koju mi Krapinčani poznajemo. U svoje radove unosi silnu energiju. A što se tiče tapiserija, možemo reći da su djela Dore Kovačević nadasve originalna. U tom je području ostavila veliki značaj – naglasila je na otvorenju Branka Hlevnjak, likovna kritičarka.

‘Vrt u Zagorju’ Dore Kovačević priča priču o prirodi i baštini kroz crtež i tapiseriju

– Uz mnoge uspješne radove i izložbe, Dora Kovačević sudjelovala je na međunarodnom simpoziju kipara 1978., poznatoj Forma Primi, i u trajno vlasništvo Gradu Krapini ostavila skulpturu u hrastovu drvu na Hušnjakovu – istaknula je Vesna Kunštek, kustosica Galerije.

Izloženo 66 radova

Izložba crteža i tapiserija Dore Kovačević može se pogledati do 15. studenog. Njezin kiparski i grafički opus sadrži skulpture i reljefe u drvu, mobilne skulpture, radove u kaširanom papiru, tapiserije – reljefe od tkanine te crteže i grafike, a u Krapini je izložen dobar dio tog opusa, ukupno 66 radova.

– Usprkos ‘novom normalnom’ i novonastalim uvjetima, Pučko otvoreno učilište Krapina i dalje organizira zanimljive događaje – istaknula je Grozdana Pavlović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina.

Izložbu ‘Vrt u Zagorju’ organiziralo je Pučko otvoreno učilište Krapina, Galerija grada Krapine, uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija.