55. Festival kajkavskih popevki dočekujemo s Porinom

U Hrvatsko zagorje prije dva tjedna došla su čak četiri Porina! Jedan je dobio i album ‘Festival kajkavskih popevki – Krapina 2019’ za za najbolji album pop-folklorne glazbe

Velika diskogarfska nagrada je tu. Prizananje je to, ne samo za prošlogodišnji Festival, već i za svih 54 izdanja Festivala kajkavske popevke. S ovim priznanjem struke lijepo će se ući u ovogodišnje, 55. izdanje festivala koji živi od 1966. godine.

Napokon potvrda popevki

– Ovaj je Festival i nastao s idejom promoviranja kajkavskog izričaja uobličenoga kroz glazbu. Popevku su promovirali najveći izvođači. Krapina je postala karakteristična i razlikovala se od drugih festivala upravo po izvođačima, jer su nastupali, a i danas nastupaju pjevači koji nisu kajkavci – ponosan je bio lani na ovaj projekt Siniša Leopold, umjetnički direktor Festivala.

Ponos je danas još veći, jer upravo je Siniša Leopold, uz Tonija Eterovića, glazbeni producent na albumu Festival kajkavskih popevki – Krapina 2019. Ovogodišnju nagradu Porin za najbolji album pop-folklorne glazbe osvojili su izvođači koji su lani pjevali na festivalu. To su Etno duo Goga i Željko i Ilirci, Dina LeškoSrečko Blažičko i Ilirci, QueenteteMedea Market SindikMarko Jašek i Verica PutakKlasja ModrušanGabriela HrženjakRoko VuškovićJelena BalentMate GrgatMarija BorićTomislav Brajša i Ilirci, VS Little Black DressDanijela Pintarić, Hrvoje HegedušićGordana Ivanjek TušekMirko Švenda ŽigaZdenka Kovačiček i Greenhouse blues band, Bojan Jambrošić i Kvartet Gubec.

Porin za najbolji album pop-folklorne glazbe priznanje je i svima onima koji godinama rade na očuvanju kaja kroz popevku. I poticaj za još bolje popevke za ovogodišnje 55. izdanje. Vidimo se u rujnu u Krapini!