Tri Porina, koja su ove godine došla u Zabok, J. R. Augustu donijela su i neke promjene. Kaže, neke su dobre, neke loše

– Tako to valjda ide. Definitivno je bolje kad osvojiš neku glazbenu nagradu nego kada je ne osvojiš. Osvajanje Porina pomaže u izgradnji karijere, a to je moj cilj, izgraditi glazbenu karijeru i živjeti od toga. Ali, da su nagrade dovoljne i značajne same po sebi – nisu – govori nam Zabočanin Nikola Vranić, umjetničkog imena J. R. August.

‘Tako to valjda ide’

Život mu se nakon tri nagrade, za novog izvođača godine, za album godine i najbolji album alternativne glazbe, Dangerous Waters, malo promijenio. Prošlo je tek 15 dana od dodjele ove diskografske nagrade, a J. R. August priprema novi album i to – na hrvatskom jeziku. Već je i napisao neke pjesme.

– Imam ih više, ali to je sve još u procesu. Želim napraviti album na hrvatskom na kojem bi meni dragi hrvatski pjevači i pjevačice pjevali moje pjesme – najavio je.

Samozatajan kao i uvijek, zasad ne želi otkrivati pojedinosti ni o pjesmama, niti izvođačima, niti o albumu.

Album Dangerous Waters je na engleskom jeziku. Da bi mogao snimiti i koju pjesmu na hrvatskom, sugerira mu i želi i njegova publika, ali i naši glazbenici. Među njima je i Josipa Lisac koja je izjavila kako ima doma njegov album.

Do Eltona i Boba

– Zaista je izvrstan. Ja bih mu ipak predložila da barem jednu pjesmu, recimo Crucify Me, koja je hit, pokuša snimiti na hrvatskom – poručila je našem Porinovcu hrvatska diva.

I Josipa Lisac ima tvoj album, to ipak nije beznačajno?

– Pa, meni je drago da ga ima i da ga sluša – kratko je odgovorio J. R. August.

Ranije je već najavljivao da želi živjeti i raditi vani, živjeti od glazbe koju stvara. No trenutno ne razmišlja o odlasku.

– Moram prvo završiti ovo poglavlje ovdje – kaže.

27. Porin ~ J. R. August ~ Crucify Me

Porin za novog izvođača godine osvaja glazbenik Nikola Vranić, poznat pod umjetničkim imenom J.R. August. Za album “Dangerous Waters”, čiji je i producent, J.R. August osvaja i Porin za album godine i najbolji album alternativne glazbe! #porin #porin27

Posted by Porin on Saturday, May 16, 2020

Mnogi su poslušali, slušaju, imaju njegov album Dangerous Waters. Ipak, postoje neki ljudi za koje bi naš umjetnik želio da ga poslušaju.

– Želio bih da Elton John posluša moj album. I Bob Dylan –