Kajkavski biseri u Bojanovoj izvedbi: Želimo kajkavsku popevku približiti mladima

Bojan Jambrošić (33) nije Zagorec, ali je naš kajkavac iz Međimurja. Rođen je u Čakovcu i ovih dana puno pjeva. Snima dva albuma, jedan album pop glazbe, a drugi kajkavske. Kajkavski album snima s Tamburaškim orkestrom HRT-a pod vodstvom Siniše Leopolda. Album će izdati HRT i Bojanova matična izdavačka kuća Dallas Records.

Duet s Gabi Novak

– Do sada smo snimili već 17 pjesama, među kojima su i dva dueta s Gabi Novak. Želimo obuhvatiti sva kajkavska područja, Međimurje, Zagorje, Podravinu. Sve pjesme su stare kajkavske popevke, nazvali smo ih ‘kajkavski biseri’. Bit će to malo drugačije, u mojoj izvedbi. Želja nam je približiti kajkavsku glazbu mlađim naraštajima – otkrio nam je Jambrošić koji se ovom albumu jako veseli.

Bojan Jambrošić rođen je u Čakovcu. Pobjednik je prve sezone showa Hrvatska traži zvijezdu (Foto: Goran Berović/Dallas)

Kajkavci Bojana poznaju već godinama, redoviti je gost na Festivalu kajkavskih popevki. Proslavio se nakon pobjede u showu Hrvatska traži zvijezdu. Slava ga nije promijenila, kažu nam oni koji ga dobro poznaju. Niti ga udaljila od kajkavštine. Naprotiv, kajkavsku popevku voli i cijeni i ponosno promiče.

Gda vrnem se ja, Bojan i Kirjales

Ovih je dana objavljen Bojanov spot, Gda vrnem se ja. Tu je popevku Jambrošić otpjevao s Udrugom za promicanje narodne kulture Kirjales iz Svetog Križa Začretja. Autori pjesme su Nenad Kukovačec i Radovan Novina s kojima godinama surađuje i koji su njegovi stalni autori pjesama za Festival kajkavskih popevki. Iako je pjesma formalno snimljena još 2017., spot je tek sada objelodanjen. Uživajte!