Otvoren je natječaj za 10. Zagorski likovni salon

Pučko otvoreno učilište Krapina, Galerija Grada Krapine, organizira najveću trijenalnu žiriranu likovnu manifestaciju sjeverozapadne Hrvatske.

U tijeku je Poziv za sudjelovanje na 10. Zagorskom likovnom salonu. Pravo sudjelovanja imaju likovni umjetnici koji su rođenjem, životom, radom ili na neki drugi način vezani za Hrvatsko zagorje ili su prijatelji Hrvatskog zagorja. Salon je otvoren i za umjetnike čija djela su tematski vezana za Hrvatsko zagorje.

Svaki autor može sudjelovati s najviše tri rada nastala u razdoblju od 2021. do 2024. godine, a svi prijavljeni radovi podliježu žiriranju. U Organizacijskom odboru 10. Zagorskog likovnog salona su akademski kipar Neven Bilić, povjesničarka umjetnosti, likovna kritičarka i novinarka Branka Hlevnjak, akademski slikar Duje Jurić, kustosica krapinske Galrije Vesna Kunštek i Grozdana Pavlović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina.

Prijave su otvorene do 1. travnja, a cjeloviti Poziv i prijavnicu možete preuzeti na mrežnim stranicama Pučkog otvorenog učilišta krapina.net, ovdje.

Odazivi na sve dosadašnje Zagorske likovne salone, najveće trijenalne žirirane likovne manifestacije sjeverozapadne Hrvatske, bili su veliki. Na posljednjem 2021. izlagalo je 89 autora sa 137 radova.