Babičini kolači peku se i ove godine, prijavite se!

Branka Čaušević iz Krapine lani je ispekla Zagorkinu tortu i pobijedila.

Pobjedu je odnijela na najslađoj zagorskoj manifestaciji, Babičini kolači. Već 16 godina organizira je Krapinsko-zagorska županija, koja je objavila Poziv za sudjelovanje na 16. manifestaciji Babičini kolači. Natjecanje babica u pripremi autohtonih zagorskih slastica bit će 13. travnja u Krapini, odakle dolazi prošlogodišnja pobjednica Branka Čaušević.

Župan Željko Kolar pozvao je sve bake i babice da se prijave i ponosno podijele svoje naslijeđene recepte i pomognu u čuvanju tradicije.

Babičini kolači 2023.(Foto: KZŽ)

– U središtu ove manifestacije ste upravo vi. Prijavite se i predstavite nam kolače čiju ste pripremu naučile od svojih baka i prabaka, razmijenite iskustva s drugim babicama i brojnim posjetiteljima pružite priliku da uživaju u vašim kulinarskim kreacijama – poručio je župan Željko Kolar.

Naglasio je da će se i ove godine izdati kuharica s pristiglim receptima te time dati još jedan doprinos njihovom čuvanju od zaborava.

Kako se prijaviti?

Prijava mora sadržavati ime i prezime, adresu, broj telefona, datum rođenja, broj osobne iskaznice te naziv i recept natjecateljskog kolača (u receptu mora biti naveden popis sastojaka te postupak izrade i pečenje kolača). Obrazac za prijavu možete pronaći na službenoj internetskoj stranici Krapinsko-zagorske županije, ovdje. Dodatne informacije o manifestaciji mogu se dobiti na broj telefona 049 329 084.

S prošlogodišnje manifestacije (Foto: KZŽ)

Prijave se do 23. veljače dostavljaju elektroničkim putem na e-mail adresu poljoprivreda@kzz.hr ili poštom ili osobno na adresu Krapinsko-zagorska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu, Magistratska 1, Krapina, s naznakom ‘Prijava za 16. Babičine kolače’.

Babičine kolače organiziraju Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Gradom Krapinom.

Prošlogodišnja pobjednica, kako je rekla za Ni Zagorje malo, velika je ljubiteljica Marije Jurić Zagorke i u čast njezinog 150. rođendana ispekla je Zagorkinu tortu i to po originalnom receptu Zagorkine majke Josipe Jurić. O torti, natjecanju, Babičinim kolačima i o veseloj Branki podsjetite se u tekstu koji smo o njoj objavili lani, ovdje.