Prejdeš na plac, kupiš flance, posadiš ih, polek deneš meso i rižu i u srpnju imaš punjenu papriku

Inovativni je to recept koji je dao HNS-ov kandidat za župana Anđelko Ferek Jambrek. Svojoj kolegici za zamjenicu Ireni Grden pomagal je na placu u Zlataru pri kupovini ‘flanca’.

Polurosna kupica, dve, gemišta

Špancir po sajmu objavio je na Facebooku pa ga jedan od prijatelja pitao: ‘Ja bi trebao flance za punjenu papriku, je možda bilo? U Krapini nema ni za lijek’. Na to mu je Ferek odgovorio: ‘Kupiš flance, posadiš. Male deneš mljevenog mesa i riže uz stabljiku i tam negde u sedmom mesecu, pod kraj, imaš punjenu papriku. Same još male deneš paradajz sosa i orginal’.

Prijatelj mu je zahvalio na savjetu i obećao, kad punjena paprika naraste, da će ga pozvati na obed i gemišt.

Foto: Facebook

– Može, ja donesem rakiju, a Irena gibanicu – najavio je Ferek, a u slučaju pobjede na izborima predložio svoj jelovnik.

– Punjena paprika s onak finim saftom, pa zdruzgani pire kumpir. Sve onak malo pikantno. Pa šalata, pa fini koruzni kruh, pa uz to kupica gemišta, ili dve, onak’ polurosna. Mislim da je za predjelo u redu. A onda glavno jelo. Malo odojka, malo janjetine i onak’ za šalu možda malo teletine ispod peke. Mislim da je čisto solidno za gablec. A onda oko pol dana nešto konkretno – zaključio je Ferek.